Voorzichtig speculeren: De resterende headliner(s) voor Rock Werchter 2021

Rock Werchter 2016

Wat is er leuker dan festivals? Juist: uitkijken naar festivals. Maar 2020 zou 2020 niet zijn, als we ook daarvan niet ongeremd konden genieten. En toch brandt er een TL-lamp aan het eind van de tunnel, na het nieuws over werkende vaccins en sneltests. Dat doet zin krijgen in voorzichtig speculeren. Over die vrijdagheadliner(s) van Rock Werchter bijvoorbeeld. Wie mogen we verwachten? Onze main suspects.

The Strokes

Photo: Tom Hagen

Ancienne Belgique, 26 februari 2002. Dat is de nogal beknopte longlist van shows die The Strokes al speelden in België. In 2020 zou daar verandering in komen, en hoe: The Strokes mochten de vrijdag van de vierdaagse afsluiten, nog wel met de nieuwe langspeler The New Abnormal onder de arm. Alsof het lot ermee gemoeid is, kwam daar niets van in huis. Volgend jaar dan toch eindelijk? Hun komst naar NOS Alive (Portugal) een week later maakt ons hoopvol.

Kendrick Lamar

“Bitch, don’t kill my vibe.” Helaas is net dat wat de huidige pandemie deed wanneer het hele festivaljaar werd afgelast. Inclusief de headlineshow van Kendrick Lamar op Rock Werchter. Het was lang bang afwachten of de kleine hiphopgrootheid zijn tour zou gaan inhalen in 2021. Open’er (Polen) zorgde voor witte rook, Openair Frauenfeld (Zwitserland) wakkerde het vuurtje verder aan. En er wordt geroddeld over nieuwe muziek. Zou het?

System Of A Down

Voordat corona harder toesloeg dan de climax van B.Y.O.B. zou System Of A Down – SOAD voor bekenden – het feestje in Werchter afsluiten. Nu is die rol weggelegd voor de Red Hot Chili Peppers. Het lijkt er ook ook op dat SOAD slechts tot 20 juni in Europa zal touren: Werchter vindt pas twee weken later plaats. Bovendien zien we een gapend gat zo groot als een wall of death in het tourschema van de band, rond de Graspopvrijdag. Maar zolang er hoop is in een Werchtershow, is er leven. De band bracht onlangs nog muziek uit, dus de verrassingen zijn de wereld nog niet uit…

The War On Drugs

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Gorillaz is een nieuwe headliner in 2021 ten opzichte van 2020. Maar ook The War On Drugs lijkt de tourbus weer in te gaan afstoffen en opblinken voor volgend jaar. De band is alvast te zien op NOS Alive (Portugal) en Mad Cool (Spanje) én is een graag geziene gast in Werchter. Mogen we hopen op de komst van Adam Granduciel en co? Natuurlijk mogen we dat.

The Killers

The Killers
Photo: The Killers at EXIT 2017 by Rob Loud

The Killers prijkten in 2020 op de TW Classic lineup. Dat deden ze samen met een misschien nog grotere legende: Sir Paul McCartney zelve. Die laatste heeft echter (nog) niet aangegeven weer te gaan touren én het blijft muisstil rond TW Classic. Wat dan met The Killers, die met al bevestigde shows op onder andere Inmusic Festival (Kroatië) en Mad Cool (Spanje) wel de ronde zullen doen? Nog een keertje de Rock Werchter-vrijdag aandoen? Dat deden ze immers al in 2018.

Billie Eilish

Billie Eilish / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Ook Billie Eilish heeft een bewogen jaar achter de rug. En dan vrij letterlijk: nog voor de pandemie-ellende werd haar show op het eendagsfestival Werchter Boutique Pop-up verplaatst naar het Sportpaleis. Ook daarna zat ze niet stil: er volgden losse singles, een Bond-soundtrack en een ambitieus livestreamconcert. Het ziet er naar uit dat we haar volgend jaar in het écht kunnen gaan zien, volgens de geruchtenmolen. Misschien zien we haar alsnog op de wei van Werchter verschijnen?

Rock Werchter 2021

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. Nu zijn kleppers als Pearl Jam, Gorillaz, Red Hot Chili Peppers, Twenty One Pilots, Alt-J en Thom Yorke al bevestigd.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 1-4 juli 2021
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen