Rock Werchter 2021 deelt Pearl Jam

218
Pearl Jam
Photo: Danny Clinch

Pearl Jam geeft ook in 2021 een optreden op Rock Werchter. De organisatie kondigt zojuist aan dat de band de eerste dag van het festival headlinet.

Het regent de laatste tijd namen bij Rock Werchter. Na de aankondiging van onder meer Twenty One Pilots en Gorillaz en de zelfbevestiging van Yungblud maakt het Belgische festival vandaag dus Pearl Jam bekend als afsluiter op donderdag 1 juli.

De Belgen publiceerden tegelijk met de aankondiging de dagindeling. Zo is te zien dat de kersverse aanwinst Pearl Jam op dezelfde dag speelt als Pixies en Rag’N’Bone Man. Je vindt de gehele indeling op de website van Rock Werchter.

Pearl Jam heeft zijn hele tour in één keer gedropt. De groep van zanger Eddie Vedder sluit naast het optreden op Rock Werchter onder meer Pinkpop af en er staan ook twee optredens in de Ziggo Dome gepland. Je bekijkt de hele tour op de website van Pearl Jam.

Pearl Jam

Foto: Danny Clinch

Pearl Jam zag in 1990 het levenslicht en staat net als Nirvana en Soundgarden bekend als een van de grunge-grootheden. In 1991 bracht de groep het debuutalbum Ten uit, welk een groot succes werd. Met onder meer hits als ‘Jeremy’, ‘Alive‘ en ‘Black’ werd de band rond Eddie Vedder in één klap bekend. In de jaren daarna volgden nog negen andere studioalbums. Begin 2020 verscheen Gigaton, de langverwachte opvolger van Lightning Bolt.

De band groeide in de beginjaren al snel uit tot een legendarische festivalact; zo staat het concert op Pinkpop 1992 bij vele bezoekers nog altijd in het geheugen gegrift. In 2018 stonden de mannen voor het laatst op festivals als Pinkpop en Rock Werchter. In datzelfde jaar brachten ze ook de single ‘Can’t Deny Me’ uit.

Rock Werchter 2021

zijnPhoto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter. In 2020 gaat het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. O.a. The StrokesPearl Jam en Kendrick Lamar sierden de poster. Op Rock Werchter 2021 staat een deel van de line-up van 2020, zoals Twenty One Pilots en Pixies. Ook staan er enkele nieuwe namen, waaronder Gorillaz en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 1-4 juli 2021
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website van het festival.