Het blokkenschema van Best Kept Secret 2018 is bekend: dit zijn de 10 lastigste clashes

Foto: Ben Houdijk

Yasssss, het blokkenschema van Best Kept Secret is bekendgemaakt! Traditiegetrouw heeft Festileaks de planning helemaal voor je doorgespit en de belangrijkste clashes voor je op een rij gezet. Hier zijn de 10 belangrijkste muzikale keuzes die je moet maken op Best Kept Secret 2018.

Het langverwachte moment is daar. En o, o, o, Best Kept Secret wat doe je ons aan? Een dilemma tussen Father John Misty en Preoccupations. Óf wat dacht je van Isaac Gracie versus SYML… Hoe moeten we nou kiezen? Wij helpen je graag op weg, stemmen maar!

1. Vrijdagmiddag: The Districts vs. Susanne Sundfør

De Amerikaanse rockers The Districts hebben hun inspiratie opgedaan bij grote bands als The Strokes, The Killers en Interpol. De band stond in 2015 op o.a. Glastonbury en Lowlands en zet na drie jaar weer voet op Nederlandse bodem. Ga The Districts (Stage TWO/ 17:30 – 18:30) zien! Ben je iets minder van de gitaren maar ga je in gedachten graag op reis? Dan is Susanne Sundfør (Stage THREE 17:30 – 18:30) meer jouw ding. Deze Noorse schone zal je betoveren met piano-songs, gemixt met invloeden uit de elektronische en klassieke muziek. De keuze is aan jou!

BKS vrijdagmiddag

View Results

Laden ... Laden ...

2. Vrijdagavond: Deerhunter vs. Naaz vs. Altin Gün

Op vrijdagavond is het meteen raak. Je moet kiezen tussen niet twee, maar drie prachtige namen op het Best Kept Secret-affiche. Deerhunter (Stage TWO / 21:30 – 22:30) is bekend van tracks als ‘Revival’ en ‘Helicopter’ en is nooit, maar dan ook nóóit saai te noemen met hun mix van diverse stijlen. Naaz (Stage THREE / 21:30 – 22:15) is genomineerd voor een Edison en wist dit jaar miljoenen streams op haar tracks binnen te halen. zoals bijvoorbeeld bij ‘Words’. Half april kwam haar eerste EP Bits of Naaz uit. Tegelijkertijd blaast Altin Gün (Stage FIVE / 21:30 – 22:20) je aan de overkant omver op het kleinste podium. Hun stijl vertoont invloeden van psychedelische folk, disco en progrock uit de jaren 60 en 70, mét een traditioneel Turks randje. Als je fan bent van King Gizzard & The Lizard Wizard, is deze groep zeker iets voor jou!

BKS vrijdagavond

View Results

Laden ... Laden ...

3. Vrijdagnacht: CHVRCHES vs. The Comet Is Coming

CHVRCHES is waarschijnlijk geen onbekend begrip meer. Met talloze radiohits als ‘The Mother We Share’ en het nieuwe ‘Never Say Die’ hebben ze al een flinke fanbase opgebouwd. Ze hebben net een nieuw album uitgebracht en staan om middernacht te stralen op de Best Kept Secret-planken (Stage TWO / 00:00 – 01:00). Maar The Comet is Coming! En zij zullen je verrassen met je favoriete tracks ‘Space Carnival’ en ‘Final Eclipse’. Jazz, electronica, funk en psychedelica; deze band heeft het allemaal. Ga samen met The Comet is Coming (Stage THREE / 00:00 – 00:50) dansend de nacht in.

BKS vrijdagnacht

View Results

Laden ... Laden ...

4. Zaterdag’ochtend’: Isaac Gracie vs. SYML

Perfect om mee op te starten: de Britse singer-songwriter Isaac Gracie (Stage TWO / 12:15 – 13:00) zal je met zijn akoestische gitaar-liedjes meeslepen naar zijn slaapkamer. Zijn EP Songs From My Bedroom zegt waar het op staat. Lekker wakker worden met rustige, maar oh zo fijne liedjes dus! Maar SYML (Stage THREE / 12:15 – 13:00) heeft de laatste tijd ook niet stilgezeten. De songs van de man uit Seattle, Washington hebben al meerdere Amerikaanse series gehaald. Wij vinden het vooral tof dat hij met piano en synths ook op Best Kept Secret zal shinen.

BKS zaterdag'ochtend'

View Results

Laden ... Laden ...

5. Zaterdagmiddag: JOHAN vs. Nilüfer Yanya

Op zaterdagmiddag gaat het dilemma tussen JOHAN en Nilüfer Yanya. De iconische Nederlandse indie-pop band JOHAN is terug en maakte vorig jaar hun nieuwste album Pull Up af. JOHAN (Stage TWO / 15:10 – 16:10) zal laten horen hoe groots ze nog steeds zijn: alsof ze niet zijn weggeweest. De dame die je gerust een aanstormend talent van 2018 kan noemen heet Nilüfer Yanya (Stage THREE / 15:30 – 16:20). Zij zal met haar R&B-gitaarsongs de zaterdagmiddag doen stralen. Je hoort de rauwe sfeer uit Londen, maar ook de soulvolle invloeden van Amy Winehouse en Jeff Buckley terug. Genieten geblazen dus!

BKS zaterdagmiddag

View Results

Laden ... Laden ...

6. Zaterdagavond: Vince Staples vs. Alex Cameron

Niemand minder dan Vince Staples (Stage TWO / 21:00 – 22:00) zal op zaterdagavond met rake teksten schitteren op het tweede podium. Zijn album Big Fish Theory is volgens critici misschien wel één van de sterkste hiphopreleases van vorig jaar. Donkere en rauwe songs zijn meer iets wat je van een rasartiest als Alex Cameron (Stage THREE / 21:00 – 22:00) kan verwachten. De Australiër heeft zichzelf misschien soms geprofileerd als gefaalde artiest, maar heeft zich zeker bewezen met nummers als ‘Stranger’s Kiss’ en ‘Happy Ending’.

BKS zaterdagavond

View Results

Laden ... Laden ...

7. Zaterdagnacht: Four Tet (live) vs. History of Soul (Leroy Rey) vs. Jlin (live AV) vs. Shanti Celeste

Als de show van headliner The National is afgelopen, is het tijd om een keuze voor deze zwoele juni-nacht te maken. Four Tet (TWO / 00:00 – 01:00) zal met een spetterende liveshow alle voetjes van de vloer toveren. Vorig jaar kwam de dj/producer nog met het album New Energy. Bij stage FOUR neemt Leroy Rey (Stage FOUR / 00:00 – 01:00) je mee in de geschiedenis van het soulgenre. Hij draait vaak in Sugar Factory, Paradiso en op North Sea Jazz, maar zal je blijven verbazen tijdens BKS. Jlin (live AV) (Stage FIVE / 00:10 – 01:00) bracht in 2017 haar album Black Origami uit. Ze zal haar producties helemaal tot zijn recht laten komen in een abstracte audiovisuele show op stage FIVE. Shanti Celeste (Stage THREE / 00:30 – 02:00) heeft ten slotte met een mix van ontspannen house en electro de teugels stevig in handen.

BKS zaterdagnacht

View Results

Laden ... Laden ...

8. Zondagmiddag: Ty Segall & The Freedom Band vs. Rostam

Wat krijg je als je snoeiharde garagerock mixt met glamrock en sixties psychedelica? Juist: een sausje van een hyperactieve Ty Segall die áltijd voor een legendarisch feestje zorgt. Ty Segall & The Freedom Band (Stage TWO / 17:30 – 18:30) zal je blijven verrassen, ook met zijn nieuwe album Freedom’s Goblin. Rostam is artiest van een ander kaliber. Hij voorspelt zelf dat zijn publiek het niet droog zal houden tijdens zijn optreden. Rostam (Stage THREE / 17:30 -18:30) speelt dromerige en intieme songs die gaan over de zoektocht naar zijn identiteit. Wij zijn getriggerd!

BKS zondagmiddag

View Results

Laden ... Laden ...

9. Zondagavond: Father John Misty vs. Preoccupations

Misschien ga je in eerste instantie blind voor de vurige klanken van Father John Misty, maar dan heb je wellicht de stevige post-punk van Preoccupations nog niet gehoord. Op de zondagavond is het de Verenigde Staten versus Canada. Father John Misty (Stage ONE / 20:30 – 21:30) heeft een nieuw (gelekt) album God’s Favorite Customer dat hij met heel zijn hart zal presenteren op Best Kept Secret. Preoccupations (Stage FIVE / 20:30 – 21:30) laat zich echter niet uit de weg slaan en zal met keiharde gitaarriffs Stage FIVE veranderen in een waar punkparadijs.

BKS zondagavond 1

View Results

Laden ... Laden ...

10. Zondagavond: Mogwai vs. Superorganism vs. The Mauskovic Dance Band

Waar moet je heen voordat je samen met LCD Soundsystem Best Kept Secret 2018 afsluit? We hebben drie opties voor je op een rijtje gezet. Mogwai (Stage TWO / 21:30 – 22:30) is een Schotse postrockband die je omver zal blazen met hun gitaargeweld. Oordoppen bij de hand, want het gaat er gegarandeerd hard aan toe! Superorganism (Stage THREE / 21:30 -22:30) stond eerder dit jaar al op Eurosonic Noorderslag. Met hun aanstekelijke indiepop zorgen ze voor een kleurijke en wereldse verschijning op de stage. Het vrolijke ‘Something For Your M.I.N.D.’ zal letterlijk in je hoofd blijven hangen. Máár op hetzelfde moment draait The Mauskovic Dance Band (Stage Four / 21:30 – 22:30) een dj-set waar je U tegen zegt. Met een nieuwe EP op zak en een lekkere dosis afrobeat, cumbia en postpunk in het repertoire, zullen ze de vierde stage moeiteloos in beweging krijgen.

BKS zondagavond 2

View Results

Laden ... Laden ...

Best Kept Secret 2018

Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

In 2018 vindt de zesde editie van Best Kept Secret plaats. Het festival wordt dit jaar vroeger gehouden dan voorgaande jaren. Op 8, 9 en 10 juni strijkt het festival neer op Beekse Bergen. Afgelopen editie stonden onder meer RadioheadArcade Fire en Run The Jewels op het affiche. Dit jaar kun je genieten van optredens van onder andere Arctic MonkeysThe National en LCD Soundsystem. Meer informatie en tickets voor het festival vind je op de website van het Brabantse festival.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.