In de gemeente Rotselaar is het Festival Park Werchter officieel geopend. Met dit park krijgt het terrein van onder andere Rock Werchter het hele jaar rond een recreatieve invulling. 

Tot nu toe werd het terrein vooral gebruikt voor festivals als Werchter Boutique, Rock Werchter en TW Classic. Met de komst van het 24 hectare grote park is er voortaan ook buiten het festivalseizoen genoeg te doen. Het landschapspark bestaat uit groene ruimtes, bankjes, zo’n 500 nieuw aangeplante bomen en 1,3 kilometer aan verharde paden. De street-art installaties North West Walls zijn voortaan het hele jaar te zien op het festivalterrein.

Tijdens het festival geven de aangelegde paden de verschillende weides aan. Buiten het festivalseizoen kan je er wandelen, picknicken en fietsen. Het park is dan vrij toegankelijk voor het publiek. Met toestemming van de gemeente is het ook mogelijk activiteiten te organiseren zoals bijeenkomsten van jeugdorganisaties en initiatieven voor het goede doel

Hey, mogen we je om een gunst vragen?

Onze website Festileaks is 7 jaar geleden opgericht vanuit de gedeelde liefde voor festivals. Nu zijn we genomineerd voor Website van het Jaar 2018 in de categorie events. Een mooiere waardering voor al dat harde werk van onze ijzersterke community kunnen ons we niet bedenken. Oneindig veel dank en ❤ voor je support so far, maar nu willen we winnen ook!
Klik ons dus het podium op via DEZE LINK. Dan zijn we je oneindig dankbaar!

De burgemeester van Rotselaar ziet de komst van het park als teken dat Rock Werchter definitief op het huidige terrein blijft. Naast de indeling is er ook gewerkt aan het drainagesysteem. Dit om modderbaden in de toekomst te vermijden en een festivalbezoek aangenamer te maken.

Rock Werchter 2018


In 2018 vindt alweer de 44e editie plaats. Komende zomer barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. Headliners voor de komende editie zijn Pearl JamJack WhiteGorillazThe KillersFranz Ferdinand en Nick Cave & the Bad Seeds.

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die in 2018 op Rock Werchter te bewonderen zijn.