Nieuwsoverzicht 17-12: Eerste festival voor The Strokes, donderdag eerste namen Zwarte Cross en meer

Zwarte Cross
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

De bevestigingen voor het Europese festivalseizoen gaan als een trein. In ons nieuwsoverzicht praten we je bij over al het nieuws van de dag. Vandaag lees je onder andere over de nieuwe namen voor Bilbao BBK Live, de aankondiging van de datum waarop Zwarte Cross de eerste namen bekendmaakt, het eerste festival voor Triggerfinger in 2019 en de komst van Snow Patrol naar Firenze Rocks 2019.

Bilbao BBK Live 2019 is het eerste festival voor The Strokes

Bilbao BBK Live maakt vandaag nieuwe namen bekend: The Strokes en Thom Yorke zijn volgende zomer in het Spaanse Bilbao te vinden. Ook zijn Vince Staples en Suede van de partij. Eerder maakte het festival de komst van Weezer bekend. Er is nog steeds een kans dat deze namen ook een bezoekje brengen aan Nederland of België. Vorig jaar was er bijvoorbeeld veel overlap tussen de line-up van Bilbao BBK Live en die van Rock Werchter.

Lees hier meer over de eerste festivalshow van The Strokes.

Donderdag eerste namen voor Zwarte Cross 2019

Tante Rikie is terug van vakantie, en dat betekent dat de namen voor de Zwarte Cross er zeer snel aankomen! Het festival laat op social media weten dat de eerste namen aanstaande donderdag bekend gemaakt zullen worden. Zwarte Cross 2019 vindt plaats van 18 tot en met 21 juli.

Eerste festival voor Triggerfinger in 2019

Triggerfinger

Triggerfinger staat volgende zomer op het podium op het Awake Festival in Roemenië. Dit is de eerste aangekondigde festivalshow voor het Belgische trio. Het Roemeense festival valt dit jaar samen met Lowlands en Pukkelpop. Afgelopen jaar bezochten ze onder meer Rock WerchterPinkpop en Lokerse Feesten.

Lees hier meer over de aankonding van Triggerfinger.

Eerste festivalshow voor Snow Patrol in Italië

Ook Snow Patrol maakt vandaag de eerste festivalshow bekend. Het viertal staat volgende zomer op Firenze Rocks. Eerder maakte het festival onder meer The Smashing Pumpkins en The Cure bekend. Met deze aankondiging is het waarschijnlijk dat Snow Patrol op nog meer festivals in Europa zal spelen.

Lees hier alles over de show van Snow Patrol op Firenze Rocks.

IDLES en Cut Copy naar NOS Alive 2019

Nieuwe namen voor NOS Alive 2019: IDLES en Cut Copy staan volgend jaar op de planken in Portugal. Zij vergezellen daar onder meer Thom Yorke en Bon Iver. Door deze aankondiging is er zeker een mogelijkheid dat deze bands een bezoekje brengen aan Nederland of België.

Tash Sultana, Lauryn Hill en meer naar Gurtenfestival 2019

Ook Gurtenfestival kondigt vandaag nieuwe namen aan. Onder meer Tash Sultana, Lauryn Hill en Tom Walker zijn in 2019 van de partij. Het Zwitserse festival vindt eind juli plaats, wat overlappingen in acts kan bieden met Lowlands of Pukkelpop.

Lees hier alles over de aankondiging van Gurtenfestival.

Eerste festivalshow voor Stereophonics in 2019

Stereophonics doet vandaag ook een duit in het zakje: hun eerste festivalshow in 2019 vindt plaats op Lytham Festival in Lancashire, Engeland. Op donderdag 11 juli sluiten zij de dag af. Deze datum valt midden in het festivalseizoen, dus er zijn nog allerlei mogelijkheden voor shows binnen de Benelux.

Lees op Festileaks International alles over de eerste show van Stereophonics.