Week 5 was een week vol nieuws van formaat. Grote festivals kondigden grote namen aan, een legendarische festivalband maakte een comeback en we spraken met Roosmarijn Reijmer over Best Kept Secret 2019. Iets gemist? Wij geven je een overzicht van Het Beste van Week 5.

1.‘Yay!’ voor de eerste namen van Lowlands 2019

Lowlands kwam deze week met de eerste namen. O.a. Tame Impala, The Prodigy, The National en Anderson. Paak sieren de line-up. Jullie konden – net als wij – jullie geluk niet op. Dat bleek wel toen we jullie naar jullie mening vroegen. Het resultaat van de poll was dan ook een overtuigende ‘Yay!’

2. Krezip en Bring Me The Horizon naar Pinkpop 2019

Afgelopen week was Nederland festivalland in de ban van de klok die op de website van Krezip verscheen. Hij telde af naar maandag 19:30. toen de klok afliep gebeurde wat we eigenlijk allemaal al verwachtten: Krezip is back! Met een show in de Ziggo Dome, een nieuwe single en een optreden op Pinkpop kunnen we van een volwaardige comeback spreken.

3. Roosmarijn Reijmer: ‘Een van de stages krijgt een upgrade voor Best Kept Secret 2019’

Op Eurosonic Noorderslag spraken wij Roosmarijn Reijmer over vernieuwingen op het Best Kept Secret-terrein, het gebruik van plastic en uiteraard de plek van vrouwen op de line-up van 2019. Volgens Roosmarijn zit dat wel goed. “Het is geen keuze tussen een goede man en een slechte vrouw. Er zijn gewoon veel meer goede vrouwen in de mix gekomen.”

4. Ide Koffeman van DTRH: “We willen weer allemaal nieuwe creatieve dingen met de velden gaan doen”

Naast Roosmarijn Reijmer wisten we ook Koffeman van Down The Rabbit Hole voor de microfoon te krijgen. Hij beloofde naast vernieuwingen op het veld ook veel verrassingen: “Bovendien komen er weer allerlei surpriseshows: zeker vijftien optredens die op geen enkele manier van tevoren worden aangekondigd.”

5. Rag’n’Bone Man, Toto en Chance The Rapper onder eerste namen North Sea Jazz 2019

Ook North Sea Jazz kwam deze week met een nieuwe lading namen. Met Rag’n’Bone man, Chance The Rapper en The Internet op de line-up is het festival duidelijk niet bang om ook nieuwe vormen van Jazz en soul een podium te bieden.

6. Van de festivalradar: waar is Mika gebleven?

Soms heb je van die artiesten waar je van denkt “Waar zijn ze eigenlijk gebleven?” Een van die artiesten is Mika. De zanger had grote hits aan het begin van de eeuw, maar verdween enkele jaren geleden van de festivalradar. Waar is hij nu?

7. Anouk, Skunk Anansie en meer maken affiche TW Classic 2019 compleet

TW Classic is een van de eerste festivals die hun volledige poster kan presenteren. Met Anouk, Skunk Anansie en meer is de laatste lading namen de kers op de taart. Ze voegen zich bij headliners Bon Jovi en John Fogerty.

8. 29 januari 2008: de release van het debuutalbum van Vampire Weekend

Deze week doorbrak Vampire Weekend eindelijk een radiostilte van zes jaar. Terwijl wij uitkijken naar het vierde album van de band, blikken we terug op het album waar het allemaal mee begon. Debuutalbum Vampire Weekend blies afgelopen week namelijk elf kaarsjes uit.

9. FortaRock 2019 loopt headliners mis en deelt deze week nieuwe namen

Helaas kan niet al het nieuws goed zijn. Ook bij de organisatie van een festival zijn er wel eens tegenvallers. Zo moest FortaRock zich deze week verontschuldigen voor de lange stilte. De organisatie greep namelijk twee keer net naast een headliner.

10. Drie nieuwe festivaldilemma’s: lekker eten vs. goedkoop eten

Wat is het leven zonder keuzes? Wij leggen je weer drie lastige festivaldilemma’s voor. Lekker eten vs. goedkoop eten; een festival bezoeken zonder hoofd of zonder lichaam; een rugzak om of een vrije rug; welke keuzes maak jij?

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Want elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en leukste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!


Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.