Twee potentiële acts voor Pinkpop 2019 staan rondom het Landgraafse festival op de Europese festivalpodia. Eddie Vedder brengt een bezoekje aan Firenze Rocks, First Aid Kit stapt op de bühne op het Deense NorthSide.

Met de aankondiging van Eddie Vedder heeft Firenze Rocks ook de vierde headliner onthuld. De frontman van Pearl Jam betreedt op 15 juni het podium met onder meer Glen Hansard als supportact. Eerder bevestigde het Italiaanse festival al optredens van onder meer Tool, Ed Sheeran en The Cure.

Het Deense NorthSide tovert maar liefst acht nieuwe namen uit de hoge hoed. Naast First Aid Kit zijn ook Tame Impala, Migos, Kurt Vile & The Violators, Kaytranada, Georgia, Peter Sommer & Tiggerne en GNAGS van de partij. De organisatie wist eerder al acts als Foals en Bon Iver te strikken.

Omdat beide festivals rondom de data van Pinkpop plaatsvinden, is het goed mogelijk dat de festivals enkele namen met het Limburgse festival delen. Zien we bijvoorbeeld First Aid Kit en/of Eddie Vedder terug in Landgraaf?

Eddie Vedder

Eddie Vedder heeft eigenlijk geen introductie nodig. Al jarenlang kennen we hem als de zanger van Pearl Jam, een van de meest succesvolle grungebands ter wereld. Daarnaast heeft hij ook een succesvolle solocarrière: in 2007 maakte hij de soundtrack voor de film Into The Wild. Vier jaar later bracht hij zijn meest recente solo-album Ukelele Songs uit.

De zanger keert deze zomer weer terug naar Europa. Naast een optreden op Firenze Rocks staat hij ook samen met The Who in Wembley. Volgen er nog meer optredens?

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De jubileumeditie van Pinkpop vindt traditiegetrouw weer in het Pinksterweekend plaats op 8, 9 en 10 juni 2019. Bevestigde namen zijn tot nu toe onder andere Fleetwood MacKrezip, Mumford & Sons en Tenacious D. Voor de 50ste editie van het festival waren er geruchten dat Jan Smeets er een vierde dag aan wilde toevoegen, maar dit gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

De ticketverkoop voor het festival gaat van start op zaterdag 16 maart 2019 om 10:00u. Voor meer informatie over de tickets kun je terecht op de officiële website van Pinkpop.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.