British Summer Time 2019 onthult The Black Eyed Peas en meer

Vier nieuwe namen voor British Summer Time. Onder meer The Black Eyed Peas en Keane zijn toegevoegd aan de line-up. Deze artiesten spelen samen met Robbie Williams op de slotdag van het festival.

De organisatie laat er geen gras over groeien. Met Robbie Williams, The Black Eyed Peas en Keane is de laatste dag van de reeks evenementen in het Londense Hyde Park goed gevuld. Hiernaast zijn ook nog Texas en Feeder toegevoegd aan het affiche.

The Black Eyed Peas

The Black Eyed Peas is een Amerikaanse hiphopgroep, opgericht door rappers will.i.am, Apl.de.ap en Taboo. In 1998 bracht de groep het eerste album uit. Het was echter pas in 2003 dat de band binnenkwam met de eerste grote hit: ‘Where Is The Love’. Na een korte break van twee jaar zijn de Amerikanen weer helemaal terug. Ze zijn in 2019 te vinden op verschillende festivals, zoals Rock in Rio, Les Ardentes, Zwarte Cross, Les Vieilles Charrues en British Summer Time.

British Summer Time 2019

British Summer Time is de verzamelnaam van een reeks concerten, welke plaatsvinden van 5 juli tot en met 14 juli in Hyde Park, Londen. Iedere dag staat geheel op zichzelf, waardoor er alleen dagtickets te verkrijgen zijn voor het evenement.

De afgelopen editie stonden onder meer Roger WatersBruno MarsEric Clapton en The Cure op de planken. In 2019 maken onder meer Robbie Williams, Florence + The Machine, The National en Barbra Streisand hun opwachting in Londen.

Ook Neil Young en Bob Dylan waren oorspronkelijk aangekondigd voor British Summer Time, maar na een conflict tussen Neil Young en sponsor Barclaycard gaan de optredens van deze heren in Hyde Park door in een andere vorm.

Meer informatie over het festival kun je vinden op de website van de organisatie.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel