Het beste van week 11: de line-up van Pinkpop 2019, eerste aankondiging Glastonbury 2019 en meer

festileaks festival awards glastonbury

Afgelopen week stond volledig in het teken van Pinkpop! De line-up werd bekend gemaakt tijdens de beroemde perspresentatie. Maar naast de line-up was er nog veel meer leuk Pinkpop nieuws. Verder was er ook nog genoeg ruimte voor andere hoogtepunten zoals de eerste lading namen van Glastonbury, een gloednieuwe festivalpodcast en meer. Je leest het in het beste van week 11!

1.De complete line-up van Pinkpop 2019

Woensdag 13 maart was het eindelijk zover, de Pinkpop perspresentatie! De volledige line-up werd bekend gemaakt, met Mumford & Sons, The Cure en Fleetwood Mac als headliners. Rob Trommelen wist ons meer te vertellen over het boekingsproces van Pinkpop 2019. Zo bleek dat Eminem de oorspronkelijke zondagsafsluiter zou zijn, maar dat hij zijn tour uitstelde. Ook liepen er gesprekken met Coldplay, Ed Sheeran en Neil Young.

2. Een gloednieuwe aflevering van de Festivalpodcast

Ook de Festivalpodcast stond in het teken van Pinkpop. Alles wat je moet weten over de line-up van komende editie wordt besproken, zoals waarom je The Cure écht niet mag missen. Ook vroegen we aan verschillende mensen wat zij nou eigenlijk vinden van de line-up.

3. Glastonbury 2019 strikt The Cure, The Killers en meer

Naast bovengenoemde staan ook veel meer acts op het affiche. Onder andere George Ezra, Liam Gallagher, Tame Impala, The Chemical Brothers, Vampire Weekend, Snow Patrol en Bastille staan op de planken. Eerder stelde organisator Emily Eavis dat The Prodigy oorspronkelijk was geboekt voor het festival.

4. 15 maart 2011: Verrassingsopreden Foo Fighters op South By Southwest

Muziekstad Austin stond afgelopen week in het teken van het showcasefestival South by Southwest. Een goed moment om een duik in de geschiedenis te nemen van het festival. En wat voor één, we kijken namelijk terug naar het verrassingsoptreden van Foo Fighters op het festival. Wat er allemaal die dag gebeurde, vertellen we je in ‘Vandaag in de geschiedenis’

5. Pukkelpop 2019 presenteert Anderson.Paak en meer

Pukkelpop blijft maar met goed nieuws komen! Naast alle aankondigingen van afgelopen weken wist het festival ook deze week nieuwe namen te presenteren. Ditmaal een aankondiging vol variatie, van Anderson.Paak tot aan Bullet For My Valentine en Altïn Gun.

6. Skepta en meer voor Exit 2019

EXIT Festival 2019 breidt de line-up verder uit met vele hiphopacts. Onder meer hiphopgrootheid Skepta brengt deze zomer een bezoekje aan het Servische festival. Het lijkt erop dat er een compleet hiphopfestijn op het festivalterrein plaats zal vinden. Naast Skepta zijn onder meer IAMDDB en Desiigner van de partij.

7. 20 onvergetelijke momenten uit de Pinkpop geschiedenis

De line-up van Pinkpop is bekend gemaakt en de voorverkoop is van start gegaan, een perfecte timing om de meest onvergetelijke momenten uit de Pinkpop geschiedenis door te nemen. Van de geboorte van het roze hoedje tot de dagtickets van vijf gulden; we vertellen je alle hoogtepunten!

8. Best Tracks van The Cure

De Britse band is terug van weggeweest, dus dat wordt ouderwets genieten van de vele hits! Ter voorbereiding van komende festivalzomer vroegen wij jullie naar jullie favoriete nummers van de band, die we vervolgens presenteren in de Best Tracks!

9. Paaspop 2019 strikt Jett Rebel en meer

Nog ongeveer een maand tot Paaspop 2019, dus de puntjes worden op de i gezet. De organisatie kwam dan ook deze week met toffe aanvullingen op het affiche. Onder meer Jett Rebel, Navarone en DVTCH Norris zullen volgende maand afreizen naar Schijndel.

10. Dour onthult dub en reggae line-up en meer

Dour Festival onthulde een hele rits nieuwe namen voor de 2019 editie. Aankomende zomer zijn onder andere Congo Natty, The Resistance en Jay Rock te vinden op het Belgische festival. Eerder werden onder andere Whispering Sons en Action Bronson bekend gemaakt.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en/of leukste content van de afgelopen week.

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra