De festivals op het evenemententerrein van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek krijgen vanaf 2019 te maken met nieuwe regelgeving. Zo mogen Best Kept Secret en WOO HAH! langer doorgaan, maar moet het geluid wel zachter.

Dit is besloten door het college in Hilvarenbeek, aldus Brabants Dagblad. Best Kept Secret en WOO HAH! mogen voortaan doorgaan tot 4:00 uur op vrijdag en zaterdag. Op zondag blijft de eindtijd van 00:30 uur gehandhaafd.

De festivals mogen dus wat langer door, maar daar staat wel iets tegenover. Het geluid van de boxen moet namelijk een tandje omlaag. Tot 01:30 uur mag er 75 dB, in plaats van 80db, worden gemeten bij de dichtstbijzijnde woning. Na 01:30 uur wordt de limiet op 60 dB gesteld.

Best Kept Secret 2019

BKS 2018
Foto: Thomas Heijligers / Festileaks

Best Kept Secret vindt komend jaar plaats in het laatste weekend van mei en begin juni. Op 31 mei, 1 en 2 juni 2019 strijkt het festival neer in Hilvarenbeek. Bon IverKraftwerk en Christine and the Queens zijn de headliners van dit jaar.

Tickets voor het festival zijn al in de verkoop. Kaarten voor een weekend, inclusief camping, kosten je € 175,- en voor dagkaart tel je € 80,- neer. Voor meer informatie en voor de ticketverkoop kun je terecht op de website van Best Kept Secret.

Benieuwd naar hoe de vorige editie ervaren werd door bezoekers? Check dan ons festivalrapport.

WOO HAH! 2019

Woo Hah
Foto: Ruben den Boer / Festileaks

Ieder jaar verandert het festivalterrein van de Beekse Bergen drie dagen lang in een paradijs voor liefhebbers van hiphop. Dan vindt WOO HAH! namelijk plaats. De editie van 2019 wordt gehouden van 12 tot en met 14 juli. Het is de tweede keer dat het festival drie dagen duurt en tevens de tweede keer op deze locatie.

Dit jaar zijn onder meer Travis Scott, BROCKHAMPTON, Rae Sremmurd en Stormzy aangekondigd. De voorgaande jaren ontving het festival al grootheden als J. ColeA$AP Rocky en Cypress Hill. Voor meer informatie en tickets kun je kijken op de website van het festival.

Ben je benieuwd hoe de vorige editie was? Bekijk dan zeker ons festivalrapport.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.