Het beste van week 15: Nieuwe namen voor Zwarte Cross, uitverkocht Down The Rabbit Hole en meer

Zwarte Cross 2016
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Het was een veelbewogen week in festivalland. Zo waren er enkele afzeggingen en gelukkig nog veel meer bevestigingen, verkocht Down The Rabbit Hole zijn laatste kaartje en is er nieuws uit Groningen. Het gaat nu echt bijna beginnen. Dit zijn de dingen uit week 15 die je echt moet weten.

1. Fleetwood Mac zegt deel Noord-Amerikaanse tour af

Stevie Nicks heeft de sniffels. Vanwege haar ziekte heeft de band nu een deel van hun tour in Noord-Amerika afgezegd. Mensen met kaartjes Pinkpop of Werchter Boutique hoeven vooralsnog niet te vrezen. De Amerikanen hadden deze week trouwens nogmaals pech, want The Black Keys cancelden hun optreden op Woodstock 2019.

2. Sziget organiseert een pre-party in Utrecht

Voor wie de zomer nog echt een idee van ver weg is, kan op 8 mei zijn hart ophalen tijdens de pre-party die het Hongaarse festival dan houd in Utrecht.

3. Down The Rabbit Hole is uitverkocht

Als je net de knoop hebt doorgehakt om het konijnenhol in te gaan zal je op zoek moeten op ticketswap. Want alle officiële kaartjes zijn over de toonbank.

4. Opwarmen voor het optreden van Underworld

Mocht je wel een kaartje voor Down The Rabbit Hole hebben weten te bemachtigen kan je alvast opwarmen voor een van de acts die daar te bewonderen zal zijn: Underworld. Geldt ook voor als je ze op Rock Werchter gaan zien, of beide.

5. Nieuws uit het Noorden

Hullabaloo, zo zal het nieuwe festival in Groningen gaan heetten. De eerste namen komen eind april, maar het is al wel zeker dat de Foo Fighters niet van de partij zullen zijn.

6. De bijzondere plekken die je kan ontdekken op Melt!

Melt! Festival in de buurt van Berlijn is al een bijzondere plek an sich. Toch bevat het festival diverse intieme hoekjes waar je van toffe muziek kan genieten. Het is even zoeken, maar dit artikel helpt je aardig op weg.

7. Veel nieuwe muziek ter ere van Record Store Day

Op Record Store Day brengen diverse artiesten speciale releases uit. We pakten er tien voor je uit.

8. Bak nieuwe namen voor Zwarte Cross 2019

Afgelopen week was ook de week dat Zwarte Cross een grote hoeveelheid nieuwe namen bekend maakte. Zo komen o.a. De Staat, Heino, Navaronne en Adje naar Lichtenvoorde om mee feesten met Tante Rikkie.

9. Blokkenschema Graspop 2019 bekend

Het metalfestival maakte deze week het blokkenschema bekend. Alle Kiss- en Slayerliefhebbers kunnen dus hun perfecte route uitstippelen.

10. Moet camping B verkassen?

De gemeente Landgraaf maakte deze week bekend dat het een surfpark gaat aanleggen.Best tof, alleen ligt het op dezelfde locatie als de befaamde camping B van Pinkpop.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en/of leukste content van de afgelopen week.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.