Pinkpop vervangt de vertrouwde tent. De Brightlands Stage zal dit jaar voor het eerst geen tent zijn, maar een bouwwerk. Dit meldt festivaldirecteur Jan Smeets aan De Limburger.

In het interview met De Limburger vertelt ‘Mr. Pinkpop’ het volgende: “Er komen altijd duizend dingen op je af. Elk jaar zijn er verrassingen en vernieuwingen. Zo wordt de Brightlands Stage dit jaar geen tent, maar een bouwwerk waar nu in Polen de laatste hand aan wordt gelegd”

Andere media lieten zich ook uit over het nieuwe bouwwerk, dat vanaf 2019 in gebruik wordt genomen. Zo citeert De Telegraaf Smeets als volgt: “En de Pinkpoptent hebben we ingeruild voor een paviljoen. Dat is ook iets heel speciaals.” Pinkpop Fans stelt in het hieronder weergegeven Facebookbericht dat de stage een roze ‘Neptunus tent’ wordt, zonder palen in het midden. Neptunus heeft ook de Stage 4 tent geleverd.

Het contract met Brightlands over de naamgeving van het derde podium loopt de komende editie van Pinkpop af. Het is nog niet duidelijk of dit contract verlengd wordt. Voorlopig blijft de vernieuwde stage nog gewoon de naam Brightlands Stage dragen.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Dit jaar viert Pinkpop zijn vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. De kaartverkoop verloopt voorspoedig. In het eerste verkoopweekend zijn er namelijk 60.000 tickets verkocht.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Limburgse festival? Check in ons festivalrapport wat bezoekers van de afgelopen editie vonden. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, waarvan het meest recente gaat over dance-acts die op Pinkpop hebben gestaan.

Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van de aankomende editie om alvast in de stemming te komen.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.