alt-J week na Down The Rabbit Hole 2020 naar NOS Alive

1286
alt-j

alt-J keert in 2020 terug naar de Europese festivalweides! De organisatie van het Portugese festival NOS Alive bevestigt de komst van het Britse indie-trio, een kleine week na Down The Rabbit Hole. Kunnen we de band komend festivalseizoen ook in Nederland verwachten?

Eerder presenteerde ook het Spaanse Mad Cool de komst van de indierockers op het affiche. Na de de in 2018 uitgekomen plaat Reduxer, een “reimagined” versie van het eerdere Relaxer, volgde afgelopen festivalseizoen een korte stilte rondom alt-J. Met al twee bevestigingen op de teller kunnen we de heren aankomende zomer gelukkig gewoon weer in de festival line-up verwachten.

Naast alt-J voegt NOS Alive ook onder meer Cage The Elephant en Wolf Parade toe aan de groep van eerder bekendgemaakte namen. Onder andere Taylor Swift, Billie Eilish en Two Door Cinema Club sierden de eerdere festivalposter al. NOS Alive vindt volgend jaar plaats van 9 tot en met 11 juli.

Gezien het feit dat Down The Rabbit Hole slechts een kleine week eerder plaatsvindt, is alt-J tevens een grote kanshebber voor het Nederlandse festival. Wie in 2020 nog meer naar de Groene Heuvels zullen afreizen is verder nog onbekend. Meestal wordt de eerste lading namen in december openbaar gemaakt. Wel kwam naar voren dat Tame Impala onder zowel de organisatie als festivalbezoekers dé grote naam op de gedroomde festivalposter is.

alt-J

alt-J brak in 2012 vanuit het niets door met debuutalbum An Awesome Wave, waarvoor ze meteen een Mercury Prize wonnen. In datzelfde jaar was het trio al op Lowlands te zien. Met het tweede album This is All Yours, uit 2014, heeft de band hun geluid nog verder uitgediept. Zo lag op dat album meer de nadruk op langzame opbouw en elektronica. Inmiddels heeft alt-J hun derde album ook al uitgebracht, en zijn ze niet meer weg te denken van de festivals. De band heeft een sterke live-reputatie, met nadruk op een indrukwekkende lichtshow. 

In de zomer van 2020 kunnen we de Britten in ieder geval op Mad Cool en NOS Alive bewonderen. 

NOS Alive

Photo: Arlindo Camacho

NOS Alive is hét festival om te bezoeken in Portugal. De komende editie van dit zonnige festival vindt plaats van 9 tot en met 11 juli in Oeiras. Door de jaren heen heeft NOS Alive verscheidene grote namen mogen ontvangen. Tijdens de editie van 2019 waren onder meer The Cure, Bon Iver, Smashing Pumpkins en Thom Yorke van de partij.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Onder de eerste namen van 2020 zijn onder andere Taylor Swift, Billie Eilish, Two Door Cinema Club en Caribou te bekennen. Zowel dag- als weekendtickets zijn al te verkrijgen.

• Locatie: Oeiras, Portugal
• Datum: 9 – 11 juli 2020
• Tickets: prijzen variëren van €69,- voor een dagticket, tot €159,- voor een weekendticket.
• Voor meer info kun je op de website van NOS Alive terecht

Student Communicatiewetenschap in Amsterdam. Kan uren praten over de lyrics van Alex Turner, The Wytches en alles wat te maken heeft met Jack White, maar probeer daarmee vooral het feit te verbloemen dat ik abnormaal vaak naar Toto - Africa luister.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.