Dit is jullie Festival Wishlist voor Rock Werchter 2020!

3207
Rock Werchter
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Waar blijven die Rock Werchter-namen nou toch?! Via onze social media kanalen vroegen wij welke acts jullie in 2020 op de weide van Rock Werchter willen zien. De vele stemmen zijn geteld en dit is jullie gewenste poster!

Volgens alle stemmen zijn er vier duidelijk koplopers in de strijd. Boven aan jullie affiche staan The Strokes, Tame Impala, Pearl Jam en Coldplay. Maar daarmee stopt het dromen niet, want wat hebben jullie weer een heerlijke Festival Wishlist bij elkaar gestemd!

De ideale Rock Werchter 2020 affiche

Geloofwaardigheid

Maar wordt dit ook daadwerkelijk dé poster van het Belgische festival in 2020? Komen al jullie dromen uit? Wij namen de poster onder de loep.

Lowlands Tampe Impala
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Headliners

The Strokes houden hun reputatie hoog en hebben nog weinig losgelaten over hun plannen voor volgend jaar. Maar aangezien de geruchten over een nieuw album je om de oren vliegen en de eerste shows in 2020 geboekt zijn, is er zeker een kans op een spot bovenaan het Rock Werchter-affiche.

De volgende act is wellicht een van de meest genoemde namen in het festivalplaatje van 2020: Tame Impala. Een nieuwe single is gedropt, het eerste festival geboekt en volgens frontman Kevin Parker is het nieuwe album op komst. Na verbluffende shows op onder andere Lowlands 2019, hopen we dat de Rock Werchter-gangers komend jaar niet overgeslagen worden.

Als we de trouwe Pearl Jam-fan mogen geloven, is er in 2020 geen ontkomen aan. Op het fan-forum ‘The Porch’ groeien de geruchten dat de Amerikanen in de zomer wederom de oversteek naar Europa maken en dan slaan ze Rock Werchter eigenlijk nooit over.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

De vierde en laatste headliner van jullie wishlist brengt komende maand een dubbele plaat uit, Coldplay. Echter betekent dat niet dat we gelijk een tour kunnen verwachten. De bassist van de band heeft namelijk in een podcast aangegeven maar enkele shows te geven en niet uitgebreid op tour te gaan. Of ze hier een aantal Europese festivals mee bedoelen zullen we moeten afwachten.

De rest

Op jullie poster zien we een al lang bevriende band staan, namelijk Editors. De Britse groep doet het altijd goed op de Belgische weide. De band heeft in de zomer van 2020 ook al een show op Nederlandse bodem staan. Gaan we de graag geziene gasten terug zien op Rock Werchter?

Thom Yorke ging in 2019 al menig festival af en sloeg Rock Werchter ‘over’. Komende zomer speelt hij vlak voor Rock Werchter op Open’er en gaat hij de dag na het festival de AFAS Live vullen. Een Belgische datum is nog uitgebleven. 1+1 is toch altijd 2?

Ook Foals is geen vreemde in de festivalsferen van afgelopen zomer. Zo wisten ze onder andere Down The Rabbit Hole af te sluiten. Hand in hand met hun nieuwe album staan de eerste shows in 2020 al op de kalender, waar we ook een groot gat vinden voor eventuele Europese shows.

Bon Iver lijkt, net als voor ons, voor de organisatie van Rock Werchter een droom te zijn. De Amerikaanse singer-songwriter bezocht nog nooit eerder het festival. Moeten we blijven dromen of komen die dromen komend jaar eindelijk uit?

De kans dat we Royal Blood in 2020 terug gaan zien op de festivalsweides, is niet zo groot. Bassist en vocalist Mike Kerr vertelde aan NME dat het rockduo midden in hun derde plaat zit. Of die op tijd af is voor komende zomer? Dat bepalen de rock ‘n roll goden.

Rock Werchter 2020

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)
Communicatiestudent aan de Fontys Economische Hogenschool Tilburg. Draait alles van Rolling Stones, Art Blakey en The Beach Boys tot aan Motorhead, Sleep en Darkthrone.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.