Bospop wil jubileumeditie 2020 verplaatsen: “Kabinet moet alle zomerfestivals afgelasten”

Bospop
Photo: Louise Vos / Festileaks

Bospop wil de aankomende jubileumeditie verplaatsen naar 2021. Dit in verband met onzekerheid omtrent het coronavirus. Ook volgt de festivaldirecteur de oproep van Mojo Concerts: “Het kabinet moet alle zomerfestivals afgelasten”.

Festivaldirecteur Peter Verkennis pleit voor een afgelasting van het festivalseizoen tegenover het AD. Het driedaagse festival is momenteel volop bezig met de voorbereidingen voor het veertigjarige jubileum. “Terwijl we feitelijk weten dat er begin juli geen ruimte is om met 25.000 bezoekers dicht op elkaar te staan,” aldus Verkennis.

Ook bij het publiek heerst onzekerheid. Zo blijft de kaartverkoop van Bospop enorm achter. Een besluit van de overheid zou voor alle betrokkenen meer duidelijkheid betekenen. Bospop doet daarom de oproep aan het kabinet om alle zomerfestivals af te gelasten.

Eerder deze week deed Mojo-directeur Ruben Brouwer dezelfde oproep aan het kabinet. De overheid wordt gevraagd een besluit te nemen over festivals tot en met 1 september. Op dit moment geldt een verbod op alle vergunningplichtige evenementen tot en met 1 juni. Volgens de directeur van Mojo is het zeer waarschijnlijk dat festivals ook daarna niet doorgaan. Een officieel besluit zou festivalorganisatoren meer duidelijkheid geven.

Daarnaast is een overheidsbesluit belangrijk voor de verzekering van de annulering. Als een festival zelf besluit te annuleren, dan kan dit zorgen voor moeilijkheden rondom de verzekering. Een officieel verbod zou leiden tot een overmachtsituatie. Voor Bospop zorgt een annulering hoe dan ook voor een financiële tegenslag. “We zijn niet tegen een pandemie verzekerd,” aldus Verkennis. ”Het kost altijd geld, voor zowel ons als de hele keten, van bezoeker tot artiest.” 

Voor aankomende editie van Bospop stonden onder meer Sting, Lionel Richie en Kensington op de planning. Het is de bedoeling dat de jubileumeditie nu in 2021 zal plaatsvinden. Volgens de festivaldirecteur met hopelijk een evengoed programma.

Coronavirus en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden geannuleerd en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Bospop 2020

Bospop 2018 sfeer
Photo: Louise Vos / Festileaks

Bospop is een driedaags festival, dat in het Limburgse Weert wordt gehouden. Het evenement focust zich voornamelijk op classic rock. Dit jaar blaast het festival veertig kaarsjes uit. Ter viering van dit jubileum vindt op de vooravond van het evenement een los concert van Iron Maiden plaats. Voor de editie van 2020 staan Sting, Lionel Richie en Kensington op de planning. De festivaldirecteur van Bospop laat echter weten de jubileumeditie te willen verplaatsen naar volgend jaar. Dit in verband met de uitbraak van het coronavirus.

  • Locatie: Evenemententerrein A2 Weert-Noord
  • Datum: 10-12 juli en een los concert van Iron Maiden op 9 juli
  • Tickets Iron Maiden: Deze tickets zijn verkrijgbaar via MOJO vanaf €88,48.
  • Tickets Bospop: Weekendkaarten kosten €175,-, twee-dagenkaarten €130,- en dagkaarten €75,-.
  • Voor meer informatie kun je op de website van Bospop terecht.
Bospop Logo

Bospop 2024

Locatie
Nederland
Weert, Nederland
Datum 12-14 juli 2024
Line-up
Toto
The Waterboys
Zucchero
Tickets Kopen