Kaartverkoop Pinkpop en Bospop blijft achter wegens coronavirus

588
Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Pinkpop en Bospop laten weten dat er flink minder kaarten verkocht worden in aanloop naar beide festivals. In gesprek met 1limburg laten vertegenwoordigers van de festivals weten dat de onzekerheid rondom het coronavirus duidelijk merkbaar is.

De coronacrisis heeft grote impact heeft op de evenementenbranche en daarmee festivals. Voor Pinkpop en Bospop zijn de gevolgen hiervan nu al merkbaar. Zo laat Niek Murray van Buro Pinkpop aan 1limburg weten dat de kaartverkoop van het festival enorm achterblijft. Murray: “Mensen wachten met het kopen van kaarten tot er meer duidelijkheid is, en dat is begrijpelijk”. Voor de uitbraak van het coronavirus ging het juist hard met de kaartverkoop van Pinkpop. Zo was de vrijdag al bijna uitverkocht.

Ook bij Bospop is de onzekerheid van mensen goed te merken. Koen Klomp van Bospop aan 1limburg: “Er worden nauwelijks kaarten verkocht op dit moment”. Hij benadrukt dat de onduidelijke situatie met zich meebrengt dat er per dag dingen kunnen veranderen. Klomp: “Het zou toch mooi zijn als we in de zomer een mooi feestje hebben, maar het kan alle kanten op”. 

Eerder deze week sprak Mojo-directeur John Mulder zijn zorgen uit over aankomende festivalzomer. De boeker van Pinkpop en Bospop (maar ook Lowlands en Down The Rabbit Hole) staat in nauw contact met festivalorganisatoren en agenten die de artiesten vertegenwoordigen. Mulder: “In theorie gaat alles door, en daar gaan we dan ook voor”. Festivalorganisaties zullen waarschijnlijk wachten met eventuele annuleringen tot officiële berichtgeving van de overheid. Dit in verband met de verzekering van een afgelasting.

Op dit moment geldt een verbod op alle vergunningsplichtige evenementen tot en met 1 juni. Daarmee staan de twee Limburgse festivals nog ‘gewoon’ op het programma. Mocht Pinkpop daadwerkelijk door gaan, dan sieren van van 19 tot en met 21 juni onder meer Post Malone, Red Hot Chili Peppers en Guns N’ Roses het affiche. Een kleine maand later wil Bospop haar 40e editie vieren. Onder andere Sting, Lionel Richie en Kensington staan op het programma van het festival.

Coronavirus en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden geannuleerd en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder:

Bospop 2020

Bospop voor Iron Maiden
Photo: Louise Vos / Festileaks

Bospop is een driedaags festival, dat in het Limburgse Weert wordt gehouden. Het evenement focust zich voornamelijk op classic rock. Dit jaar blaast het festival veertig kaarsjes uit. Ter viering van dit jubileum vindt op de vooravond van het evenement een los concert van Iron Maiden plaats. Afgelopen jaren sierden onder meer Toto, John Fogerty, Simple Minds en A-Ha de affiches. Komende editie mogen onder meer Sting, Lionel Richie en Kensington het beste van zich zelf geven.

  • Locatie: Evenemententerrein A2 Weert-Noord
  • Datum: 10-12 juli en een los concert van Iron Maiden op 9 juli
  • Tickets Iron Maiden: Deze tickets zijn verkrijgbaar via MOJO vanaf €88,48.
  • Tickets Bospop: Weekendkaarten kosten €175,-, twee-dagenkaarten €130,- en dagkaarten €75,-.
  • Voor meer informatie kun je op de website van Bospop terecht

Student Communicatiewetenschap in Amsterdam. Kan uren praten over de lyrics van Alex Turner, The Wytches en alles wat te maken heeft met Jack White, maar probeer daarmee vooral het feit te verbloemen dat ik abnormaal vaak naar Toto - Africa luister.