Burgemeester Dessel (Graspop): “Juni te vroeg om wereld naar Dessel te halen”

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop viert normaliter in juni zijn 25-jarige jubileum, maar het coronavirus gooit mogelijk roet in het eten. De burgemeester van Dessel pleit voor afgelasting, zo vertelt hij aan Het Laatste Nieuws (HLN): “juni is nog niet het geschikte moment om de wereld naar Dessel te halen.”

Over elf weken staat de jubileumeditie van Graspop op de planning, maar de doorgang van het evenement is nog verre van zeker. Het coronavirus heeft de (festival)wereld in zijn greep. Kris van Dijck, burgemeester van Dessel, is dan ook voorstander van een afgelasting van Graspop 2020.

Hij wijst onder meer op de talloze grote evenementen die al zijn geannuleerd of uitgesteld, zoals het EK voetbal, de Olympische Spelen en grote festivals in Engeland. “Als al die grote evenementen opgeschort worden, dan is juni nog niet het geschikte moment om de wereld naar Dessel te halen. Moeten wij in deze situatie 140 nationaliteiten naar België halen?”

Afwachten geblazen

Een duidelijke mening van de burgemeester, maar hij beschikt niet over de bevoegdheid om op dit moment de stekker uit Graspop 2020 te trekken. “Als burgemeester mag ik immers geen maatregelen nemen die strenger zijn dat wat de nationale Veiligheidsraad beslist. We kunnen niks anders doen dan afwachten”, zo vertelt Van Dijck aan HLN.

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden geannuleerd en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Graspop 2020

Graspop 2018
Foto: Samuel van der Lee / Festileaks

Graspop Metal Meeting viert in 2020 haar zilveren jubileum! Het Belgische festival vindt namelijk voor de 25e keer plaats. Met onder andere Iron MaidenAerosmithJudas Priest en Faith No More prijken er inmiddels al veel publieksfavorieten bovenaan de poster.

Graspop weet elk jaar weer haar affiche te vullen met de grootste en meest relevante hardrock-/metalbands. Denk jij te weten wie er komende editie nog meer op de Belgische planken staan? Speculeer dan mee op ons forum!

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 18-21 juni 2020
  • Tickets: weekendkaarten €249,-, dagkaarten €105,- (let op: de zondag is uitverkocht)
  • Voor meer informatie check je de website van Graspop
Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 15-18 juni 2023
Line-up
Guns N' Roses
Gojira
Ghost
Guns N' Roses, Gojira, Ghost +132 meer
Tickets Dagkaarten vanaf €119. Combitickets vanaf €299. Kopen