De ultieme gids voor het kopen van Pinkpop 2021 tickets

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Vrijdag 18 september gaat de ticketverkoop van Pinkpop 2021 van start. Met deze gouden tips maak je de meeste kans om een festivalticket te bemachtigen.

Zet jij vrijdag om 10 uur je wekker om kaartjes te scoren voor Pinkpop 2021? Dan komen deze tips zeker van pas. Wanneer je al een ticket had gekocht voor de editie van 2020 kun je jouw kaartje gewoon behouden. Nog geen ticket kunnen bemachtigen? Geen paniek! Hieronder zetten we even alle details op een rijtje:

De kaartenverkoop start op vrijdag 18 september vanaf 10:00. Er zijn twee soorten tickets, een combiticket en een dagticket. Denk even goed na of je het hele weekend gaat of enkel maar één dag. Kaarten kun je alleen kopen via ticketmaster. LET OP: er zijn dit jaar geen fysieke verkoopadressen.

 • Weekendticket (inclusief camping): voor een weekendje Pinkpop inclusief camping betaal je €230,- (inclusief servicekosten).
 • Dagticket: voor een dagje leg je €110,- neer (inclusief servicekosten).

Onze tips

The Class of DTRH 2019
Photo: Festileaks

Met deze tips maak je zoveel mogelijk kans op het bemachtigen van tickets. Zo kun je misschien toch nog een kaartje voor de vrijdag kopen. Deze was al bijna uitverkocht. De 2021 editie van het Limburgse festival al twee van de drie headliners in de pocket. Red Hot Chili Peppers en Pearl Jam zakken volgend jaar af naar Landgraaf. Wie de derde headliner wordt is nog niet bekend. In het geruchtenoverzicht staan enkele kanshebbers voor je klaar. Hieronder enkele tips:

 • Maak het donderdagavond niet te bont. Indien je vrijdagochtend een festivalticket wil bemachtigen zul je toch echt fris en fruitig klaar moeten zitten.
 • Zet meerdere wekkers. Je wilt je op zo’n dag uiteraard niet verslapen! Maar echt, drie wekkers is geen overbodige luxe.
 • Vraag hulp. Schakel al je familieleden, vrienden en collega’s in om je te helpen. Hoe meer mensen er proberen, hoe groter de kans is dat jij een ticket weet te bemachtigen.
 • Zet meerdere devices in de wachtrij. Zoals we zojuist ook al zeiden: hoe meer pogingen, hoe groter de kans dat jij een ticket weet te bemachtigen. Naast je computer doen ook je telefoon en tablet mee!
 • Zorg dat je de komende tijd niet van je plek hoeft. Ga van tevoren naar de wc en haal alvast wat drinken.
 • Zorg dat je internet in orde is! Niemand wilt op dit soort momenten zonder internet zitten.
 • Houd het bij één tabblad per window. Dit om problemen bij de transactie te voorkomen.
 • Heb genoeg geld op je rekening staan. Vanzelfsprekend, maar belangrijk.
 • Refresh de pagina niet. Uit onderzoek is gebleken dat F5’en geen zin heeft, het werkt juist averechts. Door telkens de pagina te verversen sluit je juist achteraan aan in de rij.
 • Geef niet op! Ook na een half uur maak je nog kans.

Ondanks de tips toch naast een ticket gegrepen? Wees niet getreurd, er komen nog veel meer leuke festivals aan!

Succes, wij duimen met je mee!

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

 • Locatie: Landgraaf, Nederland
 • Datum: AFGELAST
 • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
 • Meer informatie vind je terug op de officiële website.
Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen