Geruchtenoverzicht: wie wordt de derde headliner van Pinkpop 2021?

Met Red Hot Chili Peppers en Pearl Jam heeft Pinkpop 2021 twee van de drie headliners op zak. Over de derde headliner is nog niks bekend. Aangezien de kaartverkoop vrijdag 18 september van start gaat, is het de hoogste tijd om de kanshebbers voor jullie op een rijtje te zetten.

Wil je meespeculeren over geruchten rondom Pinkpop 2021? Check dan het Pinkpop Forum op het Festileaks Festival Forum!

Post Malone

Posty

Post Malone was de meest verrassende headliner van Pinkpop 2020. Hij zou afgelopen zomer de zaterdag van het festival afsluiten. Toch is hij opvallend genoeg nog niet opnieuw aangekondigd, en dat doet twijfelen of hij überhaupt wel terugkomt. Wel is Posty aangekondigd voor de Reading & Leeds festivals: die vinden eind augustus plaats in Engeland. Qua datum redelijk ver uit elkaar, maar shows worden dus wel gegeven.

Muse

Photo: Ben Houdijk

Afgelopen week werd er gesleuteld aan de tourpagina op de site van Muse. Dit kan zomaar betekenen dat de driekoppige band binnenkort een nieuwe tour gaat aankondigen! We weten al dat ze in de zomer van 2021 festivals gaan doen: Muse is namelijk één van de headliners van het Oostenrijkse Nova Rock 2021. Een uitgebreide tour zou niet gek zijn, want de Britse band komt volgend jaar met een nieuw studioalbum. De laatste keer dat de band op Pinkpop te zien was, was alweer in 2015. Hoog tijd om weer op de planken te verschijnen in Landgraaf.

Gorillaz

Gorillaz
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De eerste Europese festivalshows voor Gorillaz in 2021 zijn een feit. De Britse virtuele band doet namelijk Rock Werchter en Primavera Sound aan volgend jaar. Pinkpop 2021 vindt precies tussen deze twee festivals plaats en hierdoor is een uitstapje naar Landgraaf goed mogelijk. Het zou de eerste keer zijn dat Gorillaz het Limburgse festival aandoet.

Billie Eilish

Billie Eilish / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De jonge popster Billie Eilish zou in 2020 op wereldtournee gaan. Met de Where Do We Go?-tour had de zangeres onder meer de Ziggo Dome en Werchter Boutique Pop-up aan moeten doen. Deze tour wordt nu verzet naar 2021. De Ziggo Dome was in een poep en een scheet uitverkocht, dus misschien kan Billie in 2021 wel een trede groter aan? Het zou een frisse wind zijn op Pinkpop. Tegelijkertijd ligt de overkant van de plas op de loer: Billie Eilish was geboekt op het Amerikaanse Firefly Festival en in 2021 vindt Firefly tegelijkertijd plaats met Pinkpop. Mocht ze die show dus inhalen, is Pinkpop geen mogelijkheid meer.

System Of A Down

Photo: Festileaks

De Amerikaanse band System Of A Down kondigde in juni aan dat er in 2021 Europese festivals gespeeld worden. Op dit moment zijn de heren aangekondigd voor onder andere Nova Rock 2021 en Rock Am Ring 2021, waarvan de laatstgenoemde een week na Pinkpop valt. Dit schept mogelijkheden voor het Limburgse festival.

Mindere kanshebbers

Kings Of Leon en The Killers spelen in hetzelfde weekend als Pinkpop op Hurricane en Southside. Ze zijn dus beide in de buurt, alleen zouden de bands dan drie dagen achter elkaar aan het optreden zijn. Hierdoor lijkt de kans dat de bands Landgraaf aandoen zeer klein. Ook zijn er vage geruchten over optredens van Metallica, Coldplay en Arctic Monkeys in 2021. Dat is momenteel nog niet hard te maken, maar waar rook is is vuur en dus houden we ze met een schuin oog in de gaten.

Uiteindelijk is er maar één slot te vergeven. Via Festileaks blijf je op de hoogte van alle nieuws en geruchten rondom de line-up van Pinkpop 2021.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.
Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen