Coronavirus: Gaat Pinkpop 2021 door?

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Pinkpop vindt niet plaats in 2021. Het festival wordt verplaatst naar 2022. De organisatoren zeggen er alles aan te hebben gedaan, maar geen manier te hebben gevonden om het festival door te laten gaan.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 15 mei 2021 om 22:00 uur.

In een persbericht maakt de organisatie bekend Pinkpop te verplaatsen naar 2022. Door het wegvallen van de grote internationale headliners Pearl Jam en Post Malone, zegt het festival niet het Pinkpop te kunnen organiseren wat ze zouden willen. “Pinkpop is traditiegetrouw een festival met grote internationale headliners & acts en dat gaat helaas voor dit jaar gewoon niet lukken,” aldus de organisatie. Ondanks de positieve ontwikkelingen rondom het vaccineren en hoopvolle berichten van andere festivals, ziet de organisatie geen mogelijkheid om het festival te kunnen organiseren.

Statement Pinkpop

https://www.instagram.com/p/CNDBAodHAtz/?utm_source=ig_web_copy_link

Tickets voor Pinkpop 2021 worden automatisch omgezet naar tickets voor Pinkpop 2022. Wie dat niet wil, kan geld terugvragen via de website van Pinkpop.

Pearl Jam op Pinkpop 2022

De eerstvolgende Pinkpop vindt nu plaats op 17, 18 en 19 juni 2022. Een lichtpuntje: Pearl Jam gaat gewoon mee naar 2022! Daarmee is de eerste act voor het festival bekend.

Al eerder had festivaldirecteur Niek Murray zich uitgesproken over de kansen van Pinkpop in juni 2021. Hij liet weten dat er volop gekeken werd naar andere opties, maar dat de doorgang van Pinkpop dit jaar onwaarschijnlijk was. Even leek het erop dat het festival zou plaatsvinden in augustus, maar daar kan nu definitief een streep door.

Lees ook:

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Pinkpop 2021

Major Lazer - Pinkpop 2019
Photo: Festileaks / Thijs Jacobs

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. Vorige zomer zouden onder andere Red Hot Chili PeppersPost Malone en Guns N’ Roses op de planken van het Limburgse festival staan. Red Hot Chili Peppers en Twenty One Pilots zouden terugkeren voor de editie in 2021, maar helaas ging ook deze editie niet door vanwege het coronavirus. Pearl Jam is bevestigd als eerste act van 2022.

  • Locatie: Landgraaf, Nederland
  • Datum: AFGELAST
  • Tickets: kaarten van 2020 en 2021 blijven geldig voor 2022
  • Meer informatie vind je terug op de officiële website.
Pinkpop Logo

Pinkpop 2023

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Tickets Kopen