Hoe goed kennen jullie de albumhoezen van Iron Maiden?

Iron Maiden Killer

Iron Maiden trekt in 2022 weer door Europa. De Britse heavymetalband keert in 2022 gewapend met nieuwe materiaal en de geliefde klassiekers terug naar de festivalweide van onder andere Download (UK) en Graspop Metal Meeting. Misschien kun jij ze al allemaal van voor tot achter mee zingen, maar herken je ook de uitgesproken albumhoezen?

Voor maar liefst de 10e keer in hun 46-jarige loopbaan is Iron Maiden te vinden op Graspop Metal Meeting. Hier speelt de band op het 25e verjaardagsfeestje van het festival. In zo’n lange carrière kun je veel langspelers verwachten, iets wat Maiden maar al te graag waarmaakt: 17 studioalbums, 13 livealbums, 7 verzamelalbums en een leger aan singles en uitgaves.

Onmisbaar op elke albumhoes is het gezicht van de band, Eddie. Maar welke Eddie hoort bij welke plaat? Ken jij alle Iron Maiden albumhoezen? Test het in de quiz!

Created by Ian Geerts
Iron Maiden Killer

1 / 10

  1. Welke album van Iron Maiden zie je?
Iron Maiden Piece of Mind

2 / 10

2. Welk album van Iron Maiden zie je?

Iron Maiden Maiden Japan

3 / 10

3. Welk album van Iron Maiden zie je?

Iron Maiden Number of the Beast

4 / 10

4. Welk album van Iron Maiden zie je?

Iron Maiden A Matter of Life and Death

5 / 10

5. Welk album van Iron Maiden zie je?

Iron Maiden Powerslave

6 / 10

6. Welk album van Iron Maiden zie je?

Iron Maiden Sanctuary

7 / 10

7. Welk album van Iron Maiden zie je?

Iron Maiden Virtual XI

8 / 10

8. Welk album van Iron Maiden zie je?

Iron Maiden Live After Death

9 / 10

9. Welk album van Iron Maiden zie je?

Iron Maiden The Number of the Beast

10 / 10

10. Welk album van Iron Maiden zie je?

Iron Maiden Live At Donnington

Your score is

The average score is 71%

0%

Iron Maiden

https://www.youtube.com/watch?v=LfrENoTJdo4

Iron Maiden is een van de grootste en meest bekende metalbands aller tijden. De Britse band brak in de jaren 80 door met nummers als ‘Number of the Beast’, ‘2 Minutes to Midnight’ en ‘The Trooper’. Gewapend met de 17e langspeler Senjutsu en vertrouwde mascotte Eddie keert de heavymetalband in 2022 terug naar de Europese festivalweides. Onder andere Download (UK), Copenhell (DK) en natuurlijk Graspop Metal Meeting staan op het schema. Een ding is zeker, de festival in 2022 mogen zich weer opmaken voor een knallende live performance vol heavymetalklassiekers!

Graspop Metal Meeting 2022

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2022 is het Belgische metalfestival op volle kracht terug om met haar fans de 25e editie op grootse wijze te vieren. In vier dagen tijd passeren de beste metalbands ter wereld de revue. Onder andere Judas Priest, Aerosmith, Avenged Sevenfold en Iron Maiden zijn volgend jaar in Dessel te zien.

Naast het jaarlijkse festival organiseert de organisatie van Graspop in 2022 ook ‘s wereld grootste indoor metalparty Graspop Metal Moose. Van 15:00 tot 00:00 vult het Sportpaleis in Antwerpen zich met vette DJs, de beste tribute-bands en natuurlijk duizenden metalfans.

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 16 t/m 19 juni 2022
  • Tickets: gekochte tickets voor de editie van 2021 blijven geldig.
  • Meer informatie vind je op de website van Graspop.

Alvast voorbereiden op de jublieum editie? Doe dat nu met onze Spotify Playlist: