The War on Drugs, Royal Blood, Greta van Fleet en meer naar Rock Werchter 2022

2329
The War On Drugs - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

The War on Drugs, Royal Blood en Greta van Fleet komen in 2022 naar Rock Werchter. Ook Lewis Capaldi en Yungblud worden toegevoegd aan het affiche.

Liefhebbers van scheurende gitaren kunnen hun hart ophalen. In de afgelopen weken verschenen Queens Of The Stone Age, Pixies en Måneskin al op de line up van het Belgische festival. Daar komen nu nog meer namen bij. Op donderdag 30 juni mag The War on Drugs zich opmaken voor een mooie spot. Op vrijdag 1 juli versterken Greta van Fleet en Lewis Capaldi de line up. Yungblud speelt op zaterdag 2 juli. Royal Blood maakt zondag 3 juli zijn opwachting op de Werchterse weide.

Het programma van Rock Werchter 2022 begint zo al mooi vorm te krijgen. Het is al een tijdje bekend dat Metallica, Pearl Jam, Imagine Dragons, Red Hot Chili Peppers de headliners zijn van het festival. De vrijdag van het festival is inmiddels al een tijdje uitverkocht. Doordat het festival twee jaar niet door kon gaan zijn de prijzen van de tickets omhoog gegaan.

The War On Drugs

Photo: Shaw Brackbill

The War On Drugs werd opgericht in 2005, maar de grote doorbraak kwam pas in 2014 met het album Lost In A Dream. In de jaren die volgden waren de mannen veel te vinden op festivals. Zo hebben ze opgetreden op Pukkelpop, Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. De rockgroep uit Philadelphia brak door met de albums Lost In The Dream en A Deeper Understanding. In 2021 kwam het meest recente album I Don’t Live Here Anymore uit en ook deze gooide hoge ogen. In 2022 touren ze de hele wereld over, met onder andere Down The Rabbit Hole en Rock Werchter als halte.

Greta Van Fleet

Greta van Fleet

Greta Van Fleet werd in 2012 opgericht in Michigan en bestaat uit de drie broers Josh, Jake en Sam Kiszka en drummer Danny Wagner. Met de eerste single, ‘Highway Tune’, gooide de band meteen hoge ogen in de Verenigde Staten en deze steeg zelfs naar de top van de Billboard Mainstream Rock hitlijst. De band haalt zijn inspiratie uit rockmuziek uit de jaren ’70 zoals Led Zeppelin en Rush.

Dat het snel kan gaan maakte de band mee na hun debuutalbum Anthem of the Peaceful Army. In 2018 stond de groep nog onderaan de poster op Pinkpop en een jaar later als sub voor Muse op Rock Werchter 2019. In 2021 keert de band terug naar Europa met hun tweede album op zak, The Battle at Garden’s Gate.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Rock Werchter 2022

zijnPhoto: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: 243 euro voor een weekend, 110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina
Student Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Meestal te vinden in de buurt van zijn elektrische gitaar. Kijkt het meest uit naar Rock Werchter in de zomer en naar Carnaval in de winter. Wisselt naadloos van Lana Del Rey naar TOOL en dan weer van Pearl Jam naar Interpol.