Geruchtenoverzicht: wie zien we op Down The Rabbit Hole 2023?

The Smile op Down The Rabbit Hole 2022
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het is november en dat betekent dat het namen regent in festivalland. Ditmaal kijken we welke geruchten Down the Rabbit Hole 2023 voor ons in petto heeft. De eerste 20 namen zijn bevestigd, maar wie kunnen we volgend jaar nog meer op de Groene Heuvels verwachten?

De eerste namen voor de festivals van komende zomer vliegen ons al om de oren. En dus draait de geruchtenmachine voor Down the Rabbit Hole inmiddels ook op volle toeren. In de eerste namenlijst lijken we al drie headliners te herkennen. Het festival bevestigt de komst van Fred Again.., Stromae en Paolo Nutini. We blijven hopen op nog een grote naam. Dit zijn de sterkste geruchten voor DTRH 2023.

the 1975
Photo: Ben Houdijk

The 1975

Met hun vijfde album Being Funny in a Foreign Language is het geen verrassing dat we de Britse band in 2023 weer op podia gaan zien. Eerder verklapte The 1975-zanger Matthew Healy dat hij en zijn bandleden in februari naar Nederland komen. Ook slaat de band de festivalzomer aankomend jaar niet zeker over. Eerder werden ze al bevestigd voor de Duitse zusterfestivals Hurricane en Southside. Maar ook voor TRNSMT in Glasgow, wat plaats vindt het weekend na DTRH. Een optreden op een festival van de Lage Landen is dus meer dan logisch. Eerder gaf The 1975 al optredens op Pinkpop en Best Kept Secret. Dus wie weet is het in de 2023 de beurt aan DTRH.

Blur

Blur

Een andere kanshebber is Blur. De band zette hun werk even op pauze in 2015, nadat het album The Magic Wip uitkwam. Maar de groep kondigt nu aan weer samen te komen voor een reünieshow in Wembley op 8 juli 2023. Dit zal het enige optreden zijn in Engeland voor 2023. De laatste keer dat Blur in Nederland te zien was, is alweer 20 jaar geleden en daarom zou het maar al te leuk zijn om ze weer te verwelkomen.

Down the Rabbit Hole 2023 valt in ieder geval vóór en verdacht dicht bij het Wembley-concert. Bovendien is het eerste festivaloptreden in Europa ook al bevestigd: op 6 juli spelen Damon Albarn & co. op Festival Beauregard in Frankrijk. De energieke frontman is in ieder geval bekend met de Groene Heuvels – in 2022 was zijn andere project Gorillaz nog headliner op DTRH. Hopelijk komt de band komende zomer eindelijk weer eens een feestje bouwen in de Lage Landen met hits als ‘Parklife’, ‘Girls & Boys’, ‘Country House’ en ‘Song 2’.

Photo: Pierre-Ange Carlotti

Christine and the Queens

Een anderen goede kanshebber voor DTRH is de Franse ster Christine and the Queens. Met het nieuwe album Redcar les Adorables Étoiles ondekt Chris een hele nieuwe kant van zichzelf. Met zijn nieuwe alias, genaamd Redcar, staat hij op Roskilde in Denemarken. Roskilde vindt plaats van 24 juni tot 1 juli, wat betekent dat het tegelijkertijd valt met Down the Rabbit Hole 2023. Hierdoor is er een grote kans dat Christine and the Queens ook de oversteek naar de Benelux maken.

Queens of the Stone Age
photo credit: Focus74

Queens of Stone Age

Na het fantastische optreden tijdens Down the Rabbit Hole 2018 kunnen we niet wachten op de terugkeer van Queens of Stone Age. Eerder werd de band al aangekondigd voor de zondag van Rock Werchter 2023 en dat maakt het een reële kanshebber voor DTRH in hetzelfde weekend. De Amerikaanse band weet er elke keer weer een sterk optreden van te maken met unieke gitaarriffs en spetterende drums. En wie wil dat nou niet zien op de Hotot?

Photo: Ben Houdijk

Florence + the Machine

Een andere act voor de geruchten van Down the Rabbit Hole 2023 is Florence + The Machine. De Britse band bracht dit jaar hun vijfde plaat Dance Fever uit en stond afgelopen zomer op meerdere festivals. Nederland werd echter overgeslagen. Daarom is nu de hoop op 2023 gevestigd. Eerder werd de band bevestigd voor Bilbao BBK Live, wat het weekend na DTRH plaatsvindt. Waarom Florence Welch en haar band een goede headliner zouden zijn op het festival in Beuningen? De bezoekers leken afgelopen jaar al flink besmet te zijn geraakt door de dance fever. Dus samen met hun nieuwe album lijken Florence + the Machine en het DTRH-publiek een gouden combinatie.

Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

The Chemical Brothers

The Chemical Brothers zijn een elektronische muziekduo uit Manchester. En ze zouden ook zomaar eens op het affiche van Down the Rabbit Hole 2023 kunnen staan. Afgelopen editie stonden elektronische acts als Polo & Pan, Moderat en Bicep hoog in de ranglijst van het publiek. Het genre blijkt populair onder de rabbits en Tom Rowlands and Ed Simons passen zeker in dit rijtje. Aankomende zomer betreden ze ook weer de festivalpodia. Bilbao BBK heeft ze al bevestigd voor de week na DTRH. Dit jaar viert het duo het 25-jarig bestaan van iconisch album Dig Your Own Hole. Genoeg reden voor een spectaculair feestje op de Groene Heuvels!

Photo: Guy Aroch

Arcade Fire

Arcade Fire tourt dit najaar door de Verenigde Staten, maar aankomende zomer is dat anders. De Canadese indie rockband zou in juli zomaar op het podium op Down The Rabbit Hole kunnen staan. Het festival Cala Mijas, dat plaatsvindt in Zuid-Spanje, kondigde onlangs de lineup voor 2023 aan. Tussen 31 augustus en 2 september geeft Arcade Fire een optreden aan de Spaanse kust, en wie weet waar nog meer. Het zou de eerste keer zijn dat de groep optreedt in Beuningen. Het laatste Nederlandse festivaloptreden was op Best Kept Secret 2017.

Er speelt voor de Canadezen mogelijk nog een factor mee. Frontman Win Butler werd eerder dit jaar namelijk beschuldigd van seksueel wangedrag. Sindsdien is de situatie alles behalve gesust; echt een duidelijke conclusie is er sinds de aantijgingen nog niet van gekomen. Het is daarom nog maar de vraag of veel festivals Arcade Fire op hun poster willen hebben, los van beschikbaarheid.

The Strokes

Naast Arcade Fire versieren ook The Strokes de poster van het Spaanse Cala Mijas. Ontstaan in New York, heeft deze rockband al behoorlijk wat festivals bezocht. De afgelopen drie jaar waren het Vlaamse Rock Werchter en Best Kept Secret de gelukkigen. Ook Sziget had de groep in 2020 op de beloofde line-up, totdat het festijn natuurlijk door corona werd afgeblazen. Welke festivals The Strokes nog meer gaat bezoeken in 2023 is nog de vraag; Down The Rabbit Hole zou in ieder geval een leuke primeur worden.

Geruchten Down The Rabbit Hole 2023

Wie er daadwerkelijk het eerste weekend van juli naar Beuningen afreist weten we momenteel niet. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks Forum. In het DTRH 2023-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Wil jij helemaal snel de laatste updates horen? Via de Festileaks App ben je als eerste op de hoogte: je krijgt dan een pushbericht bij groot concert- en festivalnieuws. Download ‘m in de App Store of Play Store.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Stromae
Fred Again..
Paolo Nutini
Tickets Verkoop start 03 Dec 11:00.