10x het belangrijkste festivalnieuws van week 50

The National
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Down The Rabbit Hole 2016)

De foute kersttruien zijn uit de kast gehaald en ook de gourmetstellen worden alvast afgestoft. Tussen al deze kerstdrukte door werden er ook weer flink wat aankondigingen gedaan. Zo kwam Best Kept Secret deze week met de eerste namen en vulden veel anderen festivals hun affiche verder aan. 

1. The National, LCD Soundsystem en meer naar Best Kept Secret 2018
In deze week vol aankondigingen kwam ook Best Kept Secret met de eerste namen voor het festival. Zo sieren o.a. The Nationaal en LCD Soundsystem het affiche. De kaartverkoop is gisteren van start gegaan.

2. Muse, Snow Patrol, Nothing but Thieves en anderen naar Rock am Ring 2018
Eerder kwam het festival al met o.a. Foo Fighters, Gorillaz en Thirty Second to Mars, nu voegen ze hier nog rits andere namen aan toe. Het resultaat: een affiche gevuld met een prachtige verzameling namen.

3. Depeche Mode, Gorillaz, The Killers en meer naar Lollapalooza Paris 2018
Ook dit jaar maakt Lollapalooza Paris in één klap 37 namen bekend. Het affiche is rijkelijk gevuld met namen als Travis Scott, Kasabian en Noel Gallagher’s High Flying Birds. Het festival vindt dit jaar plaats op 21 en 22 juli.

4. Live, a-ha, Billy Idol en meer naar Bospop 2018
Bospop onthulde deze week de eerste namen voor het festival. Het festival strikte onder meer Live, a-ha, Billy Idol, Jonathan Jeremiah, Venice en Graveyard. De ticketverkoop laat echter nog even op zich wachten, deze begint op 27 januari.

5. Iggy Pop en meer naar Paaspop 2018
De organisatie van Paaspop maakte deze week heel veel namen bekend. Waaronder de legendarische Iggy Pop. Daarnaast wordt het affiche gevuld met namen Black Sun Empire, Fritz Kalkbrenner en MY BABY.

6. The Prodigy, Billy Idol en meer naar Nova Rock 2018
Ook Nova Rock kwam deze week met nieuwe namen. Waaronder dus The Prodigy, Billy Idol. Eerder maakte het festival de komst van Iron Maiden en Avanged Sevenfold al bekend. Het festival vindt in het zelfde weekend plaats als Pinkpop.

7. Hellfest 2018 maakt affiche compleet met Hollywood Vampires en meer
Hollywood Vampires en Steven Wilson voegen zich, samen met een hoop kleinere namen, bij de grote headliners als Iron Maidon en Judas Priest op het affiche en maken zo de line-up compleet. Kaarten voor Hellfest 2018 zijn helaas al uitverkocht.

8. The Cure exclusief naar British Summer Time 2018
The Cure geeft volgend jaar hun enige Europese show op Britisch Summer Time. Het 40th anniversary concert vindt plaats op zaterdag 7 juli. Fans van The Cure zullen dus een reisje moeten maken komende zomer.

9. Volbeat, Opeth, Billy Talent en anderen naar Download Paris 2018
Het festival maakte deze week deze en maar liefst 28 andere namen bekend. Zo zijn NOFX, Hollywood Undead, Royal Republic en Graveyard toegevoegd aan de line-up. Tickets voor Download Paris zijn al verkrijgbaar.

10. Lenny Kravitz maakt Europese tourdata bekend
Een show voor Nederland of België staat (nog) niet op de planning. Een optreden op Pinkpop zit er vrijwel zeker niet in, maar tijdens Rock Werchter heeft Kravitz nog een vrij weekend. Zal hij hier dan te zien zijn?

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of andere bijzonderheden in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste nieuwtjes van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!