Advertisement

Dit is jullie Festival Wishlist voor Pinkpop 2018!

Pinkpop heeft ‘De Gouden Tip‘, Festileaks heeft de ‘Festival Wishlist’. Via onze Facebookpagina vroegen we jullie vijf acts te nomineren, die jullie graag naast Foo Fighters, Bruno Mars en Pearl Jam in Landgraaf zouden willen zien. We ontvingen honderden reacties en stelden op basis van jullie wensen de ideale poster voor Pinkpop 2018 op!


Jullie hebben duidelijk gekozen voor een mooi uitgebalanceerd affiche. Kensington, Snow Patrol en Simple Plan zorgen voor de hits, terwijl Editors en The War On Drugs het alternatieve randje brengen. Op Oscar And The Wolf gaan we dansen en met 3 Doors Down halen we (jeugd)herinneringen op. Ook het ruigere werk komt aan bod: bij Limp Bizkit en Disturbed gaan de gebalde vuisten massaal de lucht in. De hiphop liefhebbers en Top40-luisteraars vallen met deze poster wel een beetje buiten de boot; er is namelijk maar weinig ruimte voor rap en pop.

Geloofwaardigheid

We willen de pret niet drukken, maar er zitten helaas nogal wat haken aan ogen aan dit affiche. Queens Of The Stone Age speelt bijvoorbeeld enkele weken later al op Down The Rabbit Hole en Royal Blood tourt tijdens Pinkpop door Amerika. Ook is het niet echt realistisch dat Kensington voor het tweede jaar op rij in Landgraaf zal spelen. Toch is er ook goed nieuws: Snow Patrol en Tool hebben onlangs aangekondigd deze zomer weer op tournee te gaan. Nothing But Thieves is tevens al te vinden op een aantal buitenlandse festivals om ons heen. Triggerfinger is ook een goede kanshebber: de Belgen zijn altijd bereid om op Pinkpop te spelen, zelfs als ze pas één dag van tevoren gebeld worden!

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop wordt aankomend jaar gehouden van 15 tot en met 17 juni. Dat is twee weken later dan vorig jaar en wederom niet tijdens Pinksteren. De komende editie zijn Foo FightersBruno Mars en Pearl Jam de headliners! Het volledige affiche van het festival wordt op 21 februari bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse perspresentatie in Paradiso. De voorverkoop start drie dagen later: op 24 februari kun je een ticket voor het festival bemachtigen.

Kun jij niet wachten op het moment dat er meer nieuws over de komende editie komt? Op ons forum kun je al speculeren over de rest van de line-up.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy