Kakelvers Rock Werchter 2018-nieuws volgt midden januari

Rock Werchter 2017
Photo: Jokko

Hoewel het nieuwe jaar nog maar net is begonnen, heeft de organisatie van Rock Werchter er zin in. Midden januari komt het Belgische festival met gloednieuw festivalnieuws.

Dit weet de organisatie te melden in de nieuwjaars-Tweet. Wat we mogen verwachten? Als je de foto omdraait, heeft de afbeelding verdacht veel weg het bekende Arctic Monkeys-signatuur. Zouden de Britse rockers de oversteek naar België wagen? Over een paar dagen weten we hopelijk meer.

Arctic Monkeys

arctic monkeys

De Britse indierockband rondom frontman Alex Turner zag voor het eerst het licht in 2002 en heeft sindsdien een grote live reputatie opgebouwd. De heren hebben tot nu toe vijf albums geproduceerd en daar komt over een tijdje een zesde bij. Dat mag onderhand ook wel: het meest recente album AM dateert alweer uit 2013. Met dat album stond Arctic Monkeys in 2014 op onder andere Pinkpop en Rock Werchter.

Na een uitgebreide tour richtten de bandleden zich vervolgens op enkele zijprojecten. Zo bracht Alex Turner samen met Miles Kane een nieuwe plaat van The Last Shadow Puppets uit en voegde drummer Matt Helders zich tijdelijk bij Iggy Pop voor het Post Pop Depression album.

Nu de heren sinds eind vorig jaar de koppen weer bij elkaar hebben gestoken en een nieuwe plaat op komst is, nomineren ze zichzelf ook direct voor enkele mooie headlinershows op de (Europese) festivals in 2018. Zo zijn de Britten al enkele weken een groot gerucht voor het Spaanse Mad Cool Festival.

Rock Werchter 2018

Rock Werchter vindt plaats van 5 tot en met 8 juli 2018 in het Belgische dorp Werchter. Tot nu toe is de komst van Pearl JamNick Cave & The Bad SeedsGorillaz en Queens Of The Stone Age bekend. Vorig jaar stonden onder andere RadioheadFoo FightersSystem Of A DownArcade FireBlink-182Linkin Park en Kings Of Leon op het programma.

De ticketverkoop is inmiddels in volle gang. Voor een combiticket ben je €238,- kwijt en voor een dagpas betaal je €102,-. Meer informatie over de komende editie vind je op de website van het festival.

Wil je wel al meedenken over de line-up van 2018? Ga dan naar ons forum!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen