10x het belangrijkste nieuws van week 9

Franz Ferdinand

Deze week kwam Rock Werchter na een week radiostilte met meer dan 20 nieuwe acts. Ook Zwarte CrossPukkelpop, Dour, Rock Am Ring en Roskilde lieten van zich horen. Ben jij al op de hoogte van de nieuwe aankondigen van week 9? Wij nemen het belangrijkste festivalnieuws met je door.

1. 23 nieuwe klappers voor Rock Werchter
Deze week gelukkig wel namen voor Rock Werchter! Niemand minder dan Franz Ferdinand en CHVRCHES komen naar de Werchterse weide. Check snel alle 23 toegevoegde acts.

2. Nathaniel Rateliff & The Night Sweats en meer naar Zwarte Cross 2018
BAM! Het affiche van Zwarte Cross begint al aardig te groeien. Naast de Amerikaanse band zijn ook Tim Knol en Kraantje Pappie aangekondigd. Bekijk alle nieuwe namen op de poster in het artikel!

3. Het nieuwe album van Editors: alles wat we tot nu toe weten
Aanstaande vrijdag is het zover: we mogen allemaal het zesde studio-album van de Britse mannen luisteren. De band is al aangekondigd voor o.a. Pinkpop en TW Classic. Waar hoop jij de nieuwe nummers nog meer te horen?

4. Kendrick Lamar is de eerste naam voor Pukkelpop 2018
Het is vaak even wachten voor de eerste namen van Pukkelpop. Maar deze week liet de organisatie ein-de-lijk van zich horen. Niemand minder dan hiphopkoning Kendrick Lamar zal de zaterdag headlinen! Wij zijn benieuwd naar de volgende bekendmakingen.

5. Selah Sue, Son Lux, Agoria en meer voor Dour 2018
Dour maakte woensdag maar liefst 25 nieuwe namen bekend. Selah Sue is terug en staat met een akoestische set op het festival. Daarnaast staan ook Son Lux, Agoria, Altin Gün, Flavien Berger, ULYSSE, Young Marco en Preditah op de planken.

6. alt-J, Bad Religion, PVRIS en meer naar Rock am Ring 2018
Maar Rock Am Ring/Rock Im Park gaf nog veel meer namen weg. In totaal zijn er 14 namen toegevoegd deze week. Het affiche wordt er alleen maar mooier op, wat een knallers staan er al op die poster zeg!

7. Nine Inch Nails, My Bloody Valentine, Fever Ray en anderen naar Roskilde 2018
De organisatie van Roskilde maakte woensdag 26 nieuwe namen beken. Onder andere Nine Inch Nails, My Bloody Valentine, Fever Ray en Dead Cross komen naar Denemarken. Ben jij al eens op dit bucketlist-festival geweest?

8. Nieuwe Europese tourdata voor The Rolling Stones
In totaal worden er elf nieuwe shows aangekondigd. Deze shows zullen vooral in het Verenigd Koninkrijk plaatsvinden. Helaas zijn er op dit moment geen data voor de Benelux bekend. Ook is het niet duidelijk of The Rolling Stones misschien nog een festival meepakken.

9. Tinderbox 2018 maakt affiche compleet met Biffy Clyro, Madness en meer
Ook Kygo en Steve Aoki staan op het Deense festival. Na eerdere aankondigingen van Depeche Mode, Prophets Of Rage, R3hab, Bastille en Editors is nu het gehele programma compleet.

10. The Killers stonden in de Ziggo Dome en zijn klaar voor o.a. Rock Werchter
De rockers uit Las Vegas waren woensdag te gast in een volle Ziggo Dome. Onze reporter was aanwezig en checkte of de band al festival-proof was. Alleen was er iets met Mr. Brightside?

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of is er ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!