Met Paaspop is het festivalseizoen officieel van start gegaan. Dat betekent onder andere dat de blokkenschema’s langzaam binnendruppelen. Ook werden deze week de affiches van Dour en Fortarock compleet gemaakt. Heb je iets gemist? Wij praten je bij over het belangrijkste festivalnieuws van afgelopen week.

1. Rock Werchter 2018 presenteert blokkenschema

Het puzzelen kan weer beginnen. Rock Werchter 2018 presenteert namelijk het blokkenschema voor de 44e editie. Ook worden er drie nieuwe acts toegevoegd. Welke clash vind jij het lastigst?

2. Zwarte Cross 2018 helemaal uitverkocht

Dat waren ze dan, de allerlaatste kaarten voor Zwarte Cross 2018 zijn verkocht. Dat het festival uit zou verkopen zat er al even aan te komen. Vorige maand waren er enkel nog tickets voor de vrijdag. Het is de eerste keer dat Zwarte Cross op voorhand is uitverkocht.

3. Fresku, Blaudzun en 32 anderen naar Sziget 2018

Nieuwe namen voor Sziget 2018! De organisatie van het festival maakte de week de komst van 34 acts voor de Europe Stage van het festival bekend. Van Nederlandse bodem vinden we Fresku en Blaudzun terug op het programma.

4. Richie Hawtin (Close) en meer naar Lowlands 2018

De voeten kunnen van de vloer op Lowlands. Het festival in Biddinghuizen maakte afgelopen week het danceprogramma voor komende editie bekend. Onder meer Richie Hawtin (Close) staat op het affiche.

5. Best Kept Secret 2018 onthult onder andere Big Ups en Crows

Best Kept Secret 2018 maakt weer een mooi pakketje namen bekend. Je kunt aankomende zomer gaan genieten van optredens van onder andere Big Ups en Crows. De DJ’s zijn te zien in The Casbah, de donkerste en hardste bar van Best Kept Secret.

6. 46 nieuwe namen en meer voor We Are Electric 2018

Nieuws vanuit het We Are Electric-kamp. De organisatie onthult 46 nieuwe namen en vier nieuwe hosts voor de diverse podia. Opvallend: Paul Kalkbrenner treedt maar liefst twee keer op!

7. North Sea Jazz 2018 onthult onder andere The Roots en Anderson .Paak

Goed nieuws vanuit Rotterdam: de organisatie van North Sea Jazz 2018 heeft nieuwe namen bekendgemaakt. Onder andere The Roots & Friends en Anderson .Paak & The Free Nationals zijn aangekondigd. 

8. Dragonforce, Suffocation en anderen maken line-up FortaRock 2018 compleet

De line-up van FortaRock is compleet! DragonForce, Suffocation en 4 anderen zorgen voor een line-up waar menig metalfan blij van wordt.

9. Tsar B, Dax J, Soldout en meer onder laatste namen Dour 2018

De laatste namen voor Dour 2018 zijn bekend. Onder meer Tsar B, Dax J en Soldout zijn van de partij op het Belgische festival.

10. Main Square Festival 2018 presenteert Courteeners, Jungle en meer

Rock Werchter presenteerde deze week het blokkenschema en dan kan haar broertje niet achterblijven. Main Square Festival maakt de laatste vier namen bekend met onder andere Courteeners.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.