Het beste van week 51: The Strokes naar Bilbao BBK, Snow Patrol naar Firenze Rocks en meer

The Strokes

De week voor kerst leek het wel of de kerstman vervroegd met cadeautjes langskwam, want ook deze week regende het nieuws uit de festivalwereld. Om deze reden zetten wij het beste van week 51 voor je op een rij.

1. Weezer naar NOS Alive 2019

De agenda van Weezer wordt steeds drukker. Naast eerdere aankondigingen voor onder andere Bilbao BBK en Rock Werchter zullen de heren ook te zien zijn op NOS Alive 2019. Het Portugese festival kondigde eerder de komst aan van onder meer The Cure, Bon Iver, Smashing Pumpkins en Thom Yorker. De Amerikanen staan 11 juli op de planken in Portugal.

2. James Morrison, Blof en meer naar Tuckerville 2019
De eerste lading namen voor Tuckerville 2019! O.a. James Morrison, Blof en Rowwen Heze zijn van de partij op het festival in Overijzel. Vooral James Morrison valt op in dit rijtje, zijn laatste optreden in Nederland stamt namelijk uit 2016.

3. Sting, Anouk, Ronnie Flex en meer naar nieuw Gronings festival
Het festival werd deze week bekend gemaakt en de eerste artiesten werden ook direct bevestigd. Sting staat samen met Nederlandse artiesten als Anouk en Ronnie Flex op de planken. Speculaties over nieuwe optredens in het Groningse Stadspark deden al even te ronde. Een geruime tijd geleden was de locatie namelijk al decor voor The Rolling Stones en Tina Turner. Daarnaast heeft de organisatie laten weten in februari met meer namen te komen.

4. Bospop 2018 bevestigt alle headliners
Vorige week onthulde de organisatie dat het festival volgend jaar drie dagen duurt, nu is het tijd voor de bevestigingen. Naast Sting, John Fogerty en Snow Patrol staan ook Kodaline en Richard Ashcroft op het affiche.

5. Zwarte Cross 2019 onthult nieuwe namen
Het Zwarte Cross festival bevestigde vandaag haar eerste acts. Onder anderen Scooter, Wildstylez en Snollebollekes zijn bekend gemaakt. In totaal zijn er ruim dertig acts bevestigd voor de 23e editie van het festival. Komende tijd zal de organisatie meer namen bekend maken.

6. Iggy Pop, Disclosure en anderen naar Mad Cool 2019
Het programma van Mad Cool begint serieuze vormen aan te nemen. Het Spaanse festival maakt vandaag de komst van onder andere Iggy Pop, Disclosure en The Chemical Brothers bekend. Daarnaast geven ook Vince Staples, Robyn, Miles Kane, Charlotte de Witte, Eric Prydz en Years & Years optredens tijdens Mad Cool.

7. Within Temptation naar Paaspop 2019
Een nieuwe naam voor Paaspop! Within Temptation staat volgend jaar op het podium in Schijndel. Het affiche van Paaspop 2019 wordt langzaam maar zeker compleet. Eerder werden onder meer Passenger, Oscar and the Wolf en White Lies aangekondigd.

8. We Love Green 2019 strikt Tame Impala en meer
Grote namen voor We Love Green 2019. Het Franse festival, dat gelijktijdig met Best Kept Secret plaatsvindt, strikt onder meer Tame Impala en Christine And The Queens. Naast bovengenoemde namen onthulde de organisatie ook nog onder andere FKA Twigs, Courtney Barnett en Bonobo. Die Fransen weten wel hoe je goed aan de feestdagen begint!

9. Snow Patrol naar Firenze Rocks
Komende festivalzomer zullen we ook genieten van Snow Patrol. De heren hebben hun eerste festivaldatum aangekondigd, ze spelen op 14 juni op het Italiaanse Firenze Rocks. Na een grote reeks van festivals vorige zomer keert de groep rond Gary Lightbody terug naar de Europese festivalbodem.

10. The Strokes en meer naar Bilbao BKK 2019
Voor The Strokes is dit de eerste festivalshow voor 2019. Het is de eerste show sinds een lange tijd voor de Amerikanen. De band stond het laatst in 2017 nog op Lollapalooza Chile. Met een nog vrij open agenda is de kans reëel dat ze een tussenstop plannen op een Nederlands of Belgisch festival. Naast The Strokes reizen dus ook Thom Yorke, Vince Stapels en Suede af naar het Spaanse festival.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!