De organisatie van Rock Werchter doorbreekt de stilte. De Britse groep Bastille geeft komend jaar een optreden op het Belgische festival.

De band rondom zanger Dan Smith werd eerder bekendgemaakt voor Rock am Ring en Rock im Park en Reading & Leeds. Daarnaast staan er optredens in de Ziggo Dome en het Antwerpse Sportpaleis op de agenda.

Gisteren verklapte de Canadese rocker Mac DeMarco al zijn komst naar Rock Werchter. De organisatie heeft deze bevestiging vooralsnog niet zelf bekendgemaakt.

Bekijk hieronder de Facebookaankondiging van de organisatie:

Bastille

Bastille is een Britse band die in 2013 doorbrak met hits al ‘Pompeii’ en ‘Things We Lost In The Fire’. Deze nummers zijn te vinden op het album Bad Blood. Sinds de uitgave van deze plaat zijn de heren bijna niet meer weg te denken uit de hitlijsten én van de festivalweides. Het tweede en voorlopig meest recente kunstwerk Wild World stamt uit 2016. Het derde album Doom Days is op komst.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2019 vindt plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van onder meer The Cure, P!nk, Muse, Florence & The Machine, Tool en Mumford & Sons is het Belgische festival goed uit de startblokken geschoten. Wie hoop jij volgend jaar nog meer op de Werchterse weide te mogen bewonderen? Speculeer nu mee op ons forum.

Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival. Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Beluister ook onze Spotify-playlist van het Belgische festival!