11 festivals waar je een visum voor nodig hebt, in o.a. de Verenigde Staten en Canada

Foto: Charles Reagan Hackleman/Lollapalooza 2016

Niks toffers dan een verre reis naar een festival in het buitenland. Maar vergeet niet dat je voor landen als de Verenigde Staten, Canada, India, Rusland of Australië een visum nodig hebt! We zetten 11 festivals op een rij waarbij je dit papierwerk niet moet vergeten.

Ben je die persoon die het liefst een zo gevarieerd programma wilt? Of ben je toch meer van de R&B-muziek? Misschien ben je juist die metalhead die alleen maar moshpits wilt hebben. Het maakt niet uit, want aan iedereen wordt wel ergens op de wereld gedacht.

Hieronder volgt een lijst van elf verschillende muziekfestivals over de hele wereld. De bestemmingen ervan hebben één belangrijk punt gemeen met elkaar: je moet in het bezit zijn van een geldig visum. Tip: je kunt zo’n toegangsbewijs voor de diverse landen scoren via VisumBuitenland.nl. De line-ups gaan, tenzij anders vermeld, over 2019.

1. Coachella, Verenigde Staten

Courtesy of Coachella

Als eerst volgt een reeks van vier festivals in de Verenigde Staten met als start Coachella. Voor deze Amerikaanse evenementen heb je een ESTA visum nodig.

Coachella vindt dit jaar plaats van 12 tot en met 14 april in het Noord-Amerikaanse Indo, Californië. De hele line-up is inmiddels al bekend. Met onder andere Childish Gambino, Tame Impala, Anderson .Paak en Billie Eilish wordt een zeer divers publiek bediend.

Voor meer informatie over dit festival: klik hier.

2. Lollapalooza, Verenigde Staten

Foto: Maclay Heriot/Lollapalooza 2016

Lollapalooza vindt inmiddels plaats in heel veel landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Zweden en Argentinië. Het begon allemaal in Chicago, Verenigde Staten. Dit jaar wordt de Noord-Amerikaanse variant gehouden van 1-4 augustus. Er is nog geen line-up bekend, maar vorig jaar stonden onder meer Arctic Monkeys, The Weeknd en Jack White op de planken.

Voor meer informatie over dit festival: klik hier.

3. Austin City Limits, Verenigde Staten

Austin City Limits vindt plaats in Texas tijdens twee weekenden: 4-6 oktober en 11-13 oktober. De organisatie heeft nog geen acts voor de komende jaargang gestrikt, maar vorig jaar deden niemand minder dan Paul McCartney, Metallica en Arctic Monkeys het festival aan. Verder pronkten namen als Childish Gambino, Travis Scott en The National op het affiche.

Voor meer informatie over dit festival: klik hier.

4. Governors Ball, Verenigde Staten

Governors Ball wordt tussen 31 mei en 2 juni georganiseerd op het Randall’s Island Park van New York. Vorig jaar sierden onder meer Eminem, Jack White en Travis Scott de ‘Big Apple’. Deze keer zijn The Strokes, Florence + The Machine en Tyler, The Creator aan zet.

Voor meer informatie over dit festival: klik hier.

5. Heavy Montréal, Canada

Heavy Montréal kent zijn thuisbasis in – je verwacht het al – Montréal. Canada dus. Om Canada in te komen is het van belang dat je een eTA visum regelt. Het is het ultieme festival voor de metalheads onder ons. Zo gooien onder andere Slayer, Slash, Ghost en Evanescence de gitaren in de lucht.

Voor meer informatie over dit festival: klik hier.

6. Download, Australië

Iedereen kent de Download festivals wel. Zo zijn er locaties in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Australië. Voor deze laatste variant heb je het visum Australië nodig. Je moet nog wel even wachten op de volgende jaargang ervan, want de afgelopen editie is op 9 en 11 maart nog afgewerkt. Onder meer Slayer, Judas Priest, Sum 41 en Alice In Chains stonden op de planken.

Voor meer informatie over dit festival: klik hier.

7. Afisha Picnic, Rusland

Rusland is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij ‘festivalland’. Toch vinden er enkele gave festivals plaats, zoals Afisha Picnic. Dit wordt gehouden in Moskou op 3 augustus. Dit jaar staat niemand minder dan The Cure op het affiche. De voorgaande jaren schitterden onder meer acts als Arcade Fire, Kasabian en The Chemical Brothers in de Russische hoofdstad. Om Rusland binnen te komen dien je het visum Rusland aan te vragen.

Voor meer informatie over dit festival: klik hier.

8. Sunburn City Festival, India

Sunburn City Festival is het grootste Aziatische dancfestival. Het vindt plaats in Pune, India. Voor dit land is het verplicht een visum India te bemachtigen. Het is nog niet bekend wanneer het dit jaar plaatsvindt, maar vorig jaar werd het gehouden tussen 29 en 31 december. Onder andere Axwell Λ Ingrosso, Armin van Buuren en DJ Snake deden India destijds aan.

Voor meer informatie over dit festival: klik hier.

9. Sandbox Festival, Egypte

Egypte, het land van de farao’s. Maar ook van het elektronisch georiënteerde Sandbox Festival! Het vindt doorgang tussen 13-15 juni in El Gouna, een plaats aan de Rode Zee. Vorig jaar stonden Charlotte de Witte en DJ Tennis op de bühne en dit jaar is het aan onder meer David August. Met een visum Egypte word je doorgelaten door de douane.

Voor meer informatie over dit festival: klik hier.

10. VOLO Festival, Thailand

VOLO Festival is een hiphopfestival in Thailand en dit land vraagt van jou dat je het visum Thailand hebt. Het wordt georganiseerd op 13 en 14 april en dit jaar is de absolute headliner niemand minder dan A$AP Rocky. Verder staan acts als 2 Chainz en Daboyway op het programma.

Voor meer informatie over dit festival: klik hier.

11. It’s The Ship, China

Last, but not least: China! It’s The Ship vindt plaats van 13 tot en met 15 november op een boot in Singapore. Er is op dit moment nog geen enkele act gepubliceerd, maar vorig jaar stapten onder meer Cash Cash en Paul van Dyk aan boord vanaf de Marina Bay. Maar voordat je de zee opgaat, moet je een visum China hebben gekocht.

Voor meer informatie over dit festival: klik hier.

Ben je geprikkeld geraakt door al deze festivals? Vergeet dan niet dat het allemaal begint met een goede voorbereiding. Zorg dus dat je een visum regelt van het land waar je naartoe gaat.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel