Onderaan de posters van Best Kept Secret en Rock Werchter: maak kennis met Charlotte Gainsbourg

Charlotte Gainsbourg

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Charlotte Gainsbourg op Rock Werchter 2019!

Charlotte Gainsbourg vond in 1971 het levenslicht in Londen, maar groeide op in Parijs. Op zeer jonge leeftijd begon ze haar carrière al als actrice en zangeres. Ze debuteerde op haar twaalfde al in de film ‘Paroles et Musique’. Naast de muzikale kwaliteiten gaat er dus nog veel meer schuil. In het jaar van dit filmdebuut werd tevens ook haar eerste nummer opgenomen, samen met vader Serge Gainsbourg. In 1986 bracht ze dan eindelijk het eerste album uit, waarna het besluit werd gemaakt de focus te leggen op het acteerwerk. Twintig jaar na het debuutalbum bracht Charlotte haar tweede elpee uit en sindsdien volgden nog drie platen. De zangeres combineert verschillende muziekstijlen met elkaar in twee talen: Frans en Engels. Het is lastig om de uiteenlopende muziek in een hokje te scharen, maar als je het toch probeert, dekt electropop als beste de lading. Komende zomer siert de zangeres van platenlabel ‘Caroline Benelux’ onder meer op de podia van Rock Werchter en Best Kept Secret.

  • Wie: Charlotte Gainsbourg
  • Wanneer: vrijdag 31 mei, 21.15 – 22.15 – donderdag 27 juni 2019, 19.05 – 20.05
  • Waar: Best Kept Secret, TWO – Rock Werchter, Klub C
  • Wat: Electropop

1. Het debuut als twaalfjarige

Al op zeer jonge leeftijd wordt Charlotte Gainsbourg zowel als actrice, als zangeres actief. Wanneer ze in 1984 slechts twaalf lentes jong is, debuteert ze al op het toneel en kort erna brengt ze samen met haar vader het nummer ‘Lemon Incest’ uit. In dit nummer is al meteen duidelijk dat de zangeres met haar betoverende stem een veelbelovende toekomst tegemoetziet.

2. Het album 5:55

Met 5:55 wordt in 2006 de zangeres in Charlotte Gainsbourg geboren. Twintig jaar ervoor bracht ze al wel Charlotte for ever uit, maar dat gedeelte van ‘voor altijd’ geldt eigenlijk pas vanaf de tweede elpee. Deze plaat bevat een grote emotionele lading. Haar vader kwam in 1991 te overlijden en in 2003 beroofde haar halfzus zich van het leven. De emoties rondom deze vreselijke gebeurtenissen zet ze voor zichzelf om in deze langspeler, gevuld met rakende klanken.

3. Take 2

Eind 2018 onthult Charlotte Gainsbourg haar meest recente meesterwerk: een EP genaamd Take 2. De plaat bevat vijf nummers, waarvan twee in een live-uitvoering op de ‘Extended Play’ staan. De kans is erg groot dat ze deze nummers ook gaat meebrengen naar Rock Werchter!

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van onder meer The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons is het affiche van het Belgische festival rond.

Lees vooral ook de artikelen over Underworld en P!nk. Hiernaast kun jij jouw kennis over de lyrics van Muse testen.

Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival? Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival:

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.