5 dingen die we verwachten van P!nk op Rock Werchter 2019

Pink P!nk

Komende donderdag sluit P!nk de eerste festivaldag van Rock Werchter 2019 af. Het is voor de rockster de enige festivalshow van het jaar, maar de verwachtingen liggen na haar voorgaande zaalshows enorm hoog. Wat zullen we over twee dagen zien op de wei van Werchter? Dit zijn de 5 dingen die we verwachten van P!nk op Rock Werchter 2019.

1. Setlist

P!nk Setlist Hampden Park, Glasgow, Scotland 2019, Beautiful Trauma Tour

De setlist van P!nk is kunst op zich: de zangeres speelt iedere keer een paar nummers, waarna een korte pauze volgt waarbij een video te zien is. Hierdoor wordt haar setlist – van maar liefst 21 nummers (!) – als het ware opgedeeld in zes verschillende delen.

2. Oud en nieuw

Van ‘Just Like a Pill’ tot aan ‘Walk Me Home’ en van ‘Raise Your Glass’ tot aan ‘What About Us’: Alle P!nk-fases komen voorbij. Ze opent de set toepasselijk met ‘Get The Party Started’, één van dé oude hits. Vervolgens ligt de nadruk logischerwijze op de twee nieuwste albums, Beautiful Trauma en Hurts 2B Human, maar ook in de rest van set worden de oudere hits zeker niet vergeten.

3. Acrobatische taferelen

https://www.instagram.com/p/BzB7FUulhPd/

Ben je bij Cirque du Soleil of een concert? Dat is wat je jezelf soms afvraagt tijdens de show van P!nk. De zangeres haalt acrobatische stunts uit waar ze bij het lokale circus niet eens van durven te dromen. Ze doet de meest gekke trucs terwijl ze in doeken hangt, zweeft hangend aan en staand op een kroonluchter door de lucht en wordt zelfs gelanceerd door de zaal. Zou P!nk het woord angst überhaupt kennen?

4. Rockchick

Dat P!nk een échte powervrouw is wisten we natuurlijk allang. De stoere rockchick bewijst maar weer eens hoe terecht het is dat vrouwen een steeds prominentere rol krijgen op de festivalaffiches. Met haar stoere uitstraling, strot waar je u tegen zegt en wel gedurfde zweeftrucs pakt ze het publiek compleet in.

5. Een knallende afsluiting

https://www.instagram.com/p/BzA7g2NFfF8/

En dan is het na een show vol hits en taferelen waarvan je niet wist dat ze mogelijk waren toch echt tijd voor de afsluiting. Maar bij P!nk is dit niet zomaar een afsluiting: met ‘So What’ eindigt de zangeres met één van haar allergrootste hits. Maar dat alleen is nog niet genoeg voor de rockster: tegelijkertijd wordt ze als een katapult gelanceerd en vliegt ze de hele zaal door. Nog één allerlaatste keer kijk je je ogen uit tijdens het optreden.

P!nk

P!nk

Sinds haar debuut in 2000, heeft P!nk (Alecia Moore) maar liefst negen platen uitgebracht en wereldwijd meer dan 60 miljoen albums, 130 miljoen singles en 2,4 miljoen DVD’s verkocht. Ook behaalden veertien van haar singles de top 10 in de Billboard Hot 100 charts, waarvan vier een nummer-1-hit werden.

De rockster is geen vreemde op Europese festivals en staat bekend om de sterke shows die ze daar neerzet. Tijdens haar nieuwe wereldtournee in het kader van Hurts 2B Human in 2019 zal ze ook Europa aandoen met onder andere optredens op Rock Werchter, in de Johan Cruijff Arena en op het Malieveld.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival om nog even na te genieten, of naar de Festivalpodcast live vanaf de Werchterweide.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.