Met deze 12 items overleef je de hittegolf op Rock Werchter

3121
Rock Werchter 2018
Foto: Louise Vos / Festileaks

Rock Werchter gaat tropische dagen tegemoet. Gratis water, het toestaan van lege drinkflessen, vernevelingssystemen en zelfs zonnecrèmeverdelers behoren tot de maatregelen die de organisatie neemt. Maar je kunt natuurlijk ook zelf goede voorbereidingen treffen. Wij geven je twaalf hot tips om een hittegolf te overleven!

1. Zonbescherming factor 50 – € 12,49

hittegolf

Ook voor de mensen die zeggen nooit te verbranden: zonnecrème smeren is écht geen overbodige luxe. De invloed van UV-straling kun je op een simpele manier verkleinen: goed (lekker dik) en regelmatig (elke 2 uur) insmeren. En wees gerust: ook met een hoge factor word je gewoon bruin!

2. Waterzak – 3 voor € 27,50

Rock Werchter geeft als belangrijk sleutelwoord: water. Drink voldoende water! Er is gratis water verkrijgbaar bij alle sanitaire blokken in het Festivalpark en festivalgangers mogen deze hittegolf-editie een lege drinkfles meebrengen. Of een waterzak als bovenstaande: ideaal door de karabijnhaak.

3. Zonnebril met gepolariseerde glazen – € 39,99

hittegolf

Natuurlijk is het hartstikke leuk om een hippe zonnebril te kopen op de festivalmarkt. Maar wees eerlijk: hoe vaak is zo’n zonnebril het hele festival meegegaan? Wanneer je iets meer tijd en geld investeert, kun je bijvoorbeeld ook een zonnebril met gepolariseerde glazen aanschaffen. Deze glazen bevatten een speciale folie, die reflectie absorbeert en daarmee schittering en weerkaatsing tegenhoudt. Op en top kijkcomfort dus.

4. Cooling Towel – € 9,95

hittegolf

Houd bij deze hitte je hoofd koel met een zogeheten cooling towel. Wanneer je de doek nat maakt, verspreidt het vocht zich gelijkmatig door de stof. Wanneer je deze dan vervolgens in de lucht zwaait, zal de unieke structuur van de stof ‘geactiveerd’ worden. De handdoek blijft koel en is daarmee ideaal om als haarband of hoofddoek te dragen.

5. Handventilator – € 22,95

hittegolf

Misschien wel de #1 hittegolf-gadget… Deze handige oplaadbare én opvouwbare ventilator is ideaal om bij je te hebben op het festivalterrein. Dankzij drie instelbare standen kun je de luchtstroom zelf bepalen en de voor jou ideale verkoeling instellen. De ventilator wordt geleverd inclusief oplaadbare batterij en met een USB-laadkabel. Je kunt deze dus altijd en overal gebruiken!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

6. Tarp / Schaduwdoek – € 19,64

Op de camping in de zon zitten is heerlijk, maar het wordt al snel te warm. Zorg voor een beetje verkoeling en schaduw met een stevige schaduwdoek. Het doek is zonwerend en houdt tot 90% UV-straling en zonwarmte tegen. In het doek zitten roestvrijstalen ringen, waardoor je deze kunt plaatsen met zowel de meegeleverde touwen of een apart te bestellen paalset.

7. Opblaasbaar zwembad – € 11,94

hittegolf

Bied de schaduwdoek nog niet genoeg verkoeling op de Rock Werchter camping? Dan is dit een item voor jou! Opblazen, vullen en klaar is kees: je privé-dompelbad staat voor je klaar. Ook heel geschikt om je voeten in te koelen 🙂

8. Waterpistool – € 13,49

Wat past er nou beter bij een hittegolf dan een watergevecht? Met een waterpistool kun je heel gericht kiezen met wie je een natmakend duel aan wilt gaan. Herladen kan eventueel met water uit je waterzak 🙂

9. Waterballonnen – € 8,-

Je bent in voor dat watergevecht, maar je wilt toch echt meer ‘schade’ aanrichten dan een lullig straaltje uit een waterpistool. In dat geval zijn deze waterballonnen dé oplossing voor jou. Door een verbindingstuk kun je wel 100 ballonnen tegelijk vullen in 60 seconden tijd!

10. Zonnehoed – € 31,45

hittegolf

Niet het meest sexy artikel uit deze lijst, maar het biedt wel een optimale bescherming tegen de hitte en de zon (UPF40+). Deze comfortabele, lichtgewicht en luchtige hoed heeft een brede rand – waardoor de zon niet direct in je gezicht schijnt – die overloopt in een oprolbare nekflap aan de achterzijde.

11. Slippers – € 19,95

Op festivals is het vaak zien en gezien worden. Met deze stappers ben je verzekerd van luchtige voetjes, zonder dat het je verschijning bezoedelt. Bij iedere festivaloutfit is immers een passend paar slippers in de juiste kleur te vinden.

12. Zweetbandjes – € 8,37

De zon is niet jouw grootste probleem en ook verkoeling is niet je belangrijkste prioriteit. Echter de strijd tegen het zweet wel… Net als de slippers zijn deze zweetbandjes in allerlei kleuren en maten te verkrijgen. Misschien mix & match bestellen?

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2017

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival om nog even na te genieten, of naar de Festivalpodcast live vanaf de Werchterweide.

Als Content Manager verantwoordelijk voor o.a strategie en performance. Beschouwt Paradiso als haar huiskamer en festivals als haar zomervakantie. Al vele festivals bezocht, maar Lowlands (16x) en DTRH (6x) blijven favoriet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.