A$AP Rocky schuldig aan mishandeling

A$AP Rocky
Photo: Mr. Iozo (Press Photo)

Anderhalve week nadat A$AP Rocky voorlopig werd vrijgelaten, is de uitspraak van het Zweedse gerechtshof bekend. De rapper is schuldig bevonden aan mishandeling na een vechtpartij, maar hoeft niet de cel in. Het gerechtshof heeft hem nu veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf. Gisteren liet Lowlands al weten dat de rapper sowieso komt optreden.

Dat is te lezen op de website van het Stockholm District Court. Ook moeten A$AP Rocky en de twee andere schuldigen een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer. Het gerechtshof heeft laten weten dat een verdere gevangenisstraf niet passend is, omdat de aanklager niet kon bewijzen dat Rocky en zijn twee beveiligers een glazen fles hebben gebruikt tijdens de vechtpartij. De aanklager had oorspronkelijk zes maanden gevangenisstraf geëist tegen de drie mannen.

Op 30 juni dook er een video op van A$AP Rocky en zijn crew terwijl ze betrokken waren bij een vechtpartij in Stockholm. Rocky plaatste zelf ook een video van het voorval op zijn Instagram. De rapper verklaarde in de video en tijdens zijn rechtszaak dat hij onschuldig was en dat hij en de twee anderen handelden uit zelfverdediging.

Doordat A$AP Rocky ruim een maand in de Zweedse gevangenis zat, leek het aankomende optreden op Lowlands aan een zijden draadje te hangen. Op 2 augustus werd hij voorlopig vrijgelaten in afwachting van de uitspraak op 14 augustus. Gisteren kwam er pas duidelijkheid voor de fans van de rapper: Lowlands liet weten dat zijn optreden sowieso door zou gaan.

A$AP Rocky

A$AP Rocky is een Amerikaanse rapper, die bekendheid vergaarde als lid van de A$AP Mob. In 2013 brak de rapper door bij het grote publiek met debuutalbum Long.Live.A$AP. In 2015 volgde het tweede album, At.Long.Last.A$AP. Met deze plaat op zak was de rapper al op Best Kept Secret 2015 te zien. 

Na wat jaren van stilte kwam Rocky in 2018 terug met het album Testing, met features van onder andere Skepta en FKA Twigs. In ditzelfde jaar was hij onder meer op WOO HAH! te zien. Komend jaar doet Rakim Mayers, zoals hij eigenlijk heet, een grote festivaltour aan. De artiest heeft een tijd vastgezeten in Zweden, maar op 14 augustus werd bekend dat hij wordt veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf. Hierdoor hoeft hij verder niet meer de gevangenis in.

Geplande optredens op Melt en Open’er werden door collega Stormzy vervangen. Ook het optreden op Lowlands is lange tijd onzeker geweest, maar blijkt nu door te kunnen gaan. 

Lowlands 2019

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands wordt gehouden van 16 tot en met 18 augustus 2019 in Biddinghuizen. Onder meer Tame ImpalaTwenty One PilotsThe National, Billie Eilish en New Order sieren de festivalposter. Naast muziek, biedt het festival een uitgebreid programma in theater, film, dans en wetenschap. Ook is het met het uitgebreide horeca-assortiment goed vertoeven voor foodies. Lowlands 2019 is al lang en breed uitverkocht, maar met Festileaks hoef je niks te missen van het festival: check alle updates op onze site, Facebook en Instagram

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.