Het beste van week 42: Eerste namen Hurricane/Southside, Poster Spotting voor Graspop 2020 en meer

Twenty One Pilots / Lowlands
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De festivalzomer is voorbij, en dus is het geruchtenseizoen geopend! De eerste bevestigingen druppelen binnen en er circuleren steeds meer potentiële namen rond. In deze drukke tijd is het makkelijk om iets over het hoofd te zien. Daarom zetten wij het beste van afgelopen week nog eens voor je op een rij!

1. Nieuwe teaser Coldplay-album duikt op in São Paulo

De soap rondom het nieuwe Coldplay-album ging deze week weer lekker door. Op een metrostation in het Braziliaanse São Paulo was een antiek spandoek te zien met de bandleden en de datum 22 november 1919. Komen de Britten volgende maand met nieuw materiaal?

2. Twenty One Pilots, Kings of Leon en meer naar Hurricane/Southside 2020

De eerste bevestigingen voor de Duitse zusterfestivals Hurricane en Southside zijn afgelopen week bekendgemaakt. Onder andere Kings of Leon, Twenty One Pilots en The 1975 spelen volgend jaar in Scheessel en Neuhausen ob Eck. Daarmee kan de conclusie getrokken worden dat de uitgelekte nieuwsbrief kloppend was. 

3. Sziget 2020 opent de wishlist

Heb jij plannen om volgend jaar naar Sziget te gaan en wil jij daar jouw favoriete artiesten zien? Dat kan! Je kunt vanaf deze week namelijk jouw persoonlijke wensen doorgeven aan de boekers van het festival in Boedapest. Je kunt je lijst invullen via deze site. Benieuwd naar de geruchten? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet in het geruchtenoverzicht.

4. Vijf memorabele festivalshows van afgelopen zomer met o.a. The National en Foals

Met het herfstige weer buiten, pakken we graag alles aan om terug te blikken naar afgelopen zomer. Deze week hebben we niet één, maar wel vijf(!) festivalshows voor je uitgekozen. Deze vijf concerten en artiesten wisten een onuitwisbare indruk achter te laten dit festivalseizoen en daarom zeker het terugkijken waard.

5. Lana Del Rey vlak voor Best Kept Secret 2020 in Italië

Fans van Lana Del Rey opgelet! De Amerikaanse zangeres staat drie dagen voor Best Kept Secret in Italie. Met deze aankondiging is er een mogelijkheid dat ze op het vliegtuig naar Hilvarenbeek stapt. Dit jaar bracht ze nog een nieuw album genaamd Norman Fucking Rockwell uit. Wie weet neemt de zangeres haar laatste langspeler mee naar de festivals.

6. Personality Quiz: welke festivalfunctie past bij jou?

Na afloop van een weekend festivallen check je vaak met het lood in de schoenen je bankieren-app. Dat wordt wéér geen nieuwe laptop deze maand. Maar wat als je nou het beste van beide werelden zou combineren? Juist, werken op een festival! Maar welke functie past het beste bij jou? Dezer week kon je erachter komen in de Personality Quiz.

7. Geike’s Festival CV: “‘Zoutelande’ hoef je niet op mijn setlist te verwachten”

Na jaren inactiviteit verscheen onlangs Lost in time, het nieuwe soloalbum van Geike Arnaert. Nadat haar stem op ‘Zoutelande’ haar een razend succesvol herintrede in de muziekwereld bracht, staat ze er nu weer alleen voor. In haar Festival CV spreken we haar over haar voorbereidingsritueel, de afgelopen zomer en natuurlijk die ene hit.

8. Primavera Sound eerste grote festival met mobile-only ticketverkoop

Primavera Sound introduceert een mobile-only systeem voor de ticketverkoop. Met deze stap wil het festival de massale doorverkoop van festivaltickets tegengaan, zonder het de consument moeilijk te maken. Door middel van het mobile-only systeem zijn tickets altijd verbonden met de persoon en de telefoon waarmee deze gekocht zijn.

9. Poster Spotting: Wie blaast de kaarsjes uit op Graspop 2020?

Elk geruchtenseizoen is het weer raak: zelfgemaakte festivalposters. Ze kloppen eigenlijk bijna nooit, maar het is ó zo leuk om er naar te kijken. In ‘Poster Spotting’ schotelen we je de meest leuke, interessante en realistische posters voor en laten we er ons ‘professioneel oog’ op los. Deze week namen we Graspop Metal Meeting 2020 onder de loep!

10. Nieuw gat in touragenda Foals hint naar Europese shows tijdens zomer 2020

Foals kondigde afgelopen week een nieuwe tour aan in het Verenigd Koninkrijk. Het valt op dat er een groot gat valt tussen mei en juli. Dit zou erop kunnen wijzen dat er nog andere Europese shows bij gaan komen. Zien we de heren terug op de festivals?

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het najaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht met het beste van afgelopen week!