Festival wishlist Pinkpop 2020: Wie wil jij graag zien?

633
Die Antwoord - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2019)

Het duurt nog wel aardig wat maanden, maar hij staat al omcirkeld in de agenda, Pinkpop 2020. Eerder deze maand werden de eerste namen al bekend gemaakt, en dat smaakt naar meer. Maar wat nou als de festivalbezoek zelf de line-up zou mogen bepalen. Welke artiesten zetten jullie op je wishlist?

We vragen jullie, de festivalbezoeker, jaarlijks wie jullie graag op de festivals willen zien. Dat kunnen grote dromen zijn, door te hopen op een wereldtour van Daft Punk. Of toch iets meer realistische wensen, met een headline spot voor Tame Impala in 2020. Dit alles tellen we bij elkaar op en daar komen fantastische affiches uit!

Deze keer de beurt aan Pinkpop 2020, wij zijn benieuwd wie jij het liefst op deze editie van het festival ziet. Laat jullie wensen weten via het Festival forum, de Instagram StoryTwitter of Facebook. Wij zorgen dat alle stemmen verzameld worden en komen volgende week met de gedroomde Pinkpop 2020 line-up!

De kanshebbers

The Who

Om je een handje te helpen hebben we in ons geruchtenoverzicht op een rijtje gezet welke artiesten tot de kanshebbers behoren. Ondertussen zijn echter al twee van de drie headline spots vergeven, aan Post Malone en Red Hot Chili Peppers. Maar laat dit je niet tegenhouden, en droom er lekker op los. Zo zijn er genoeg artiesten, zoals Bruce Springsteen en Pearl Jam die met nieuwe muziek komen, en dit ongetwijfeld ter gehoren willen brengen. Het kan ook wel eens het jaar van de oude rockers worden, The Who, AC/DC en Neil Young zijn allemaal kanshebbers. Ook Kings op Leon en Twenty One Pilots zijn een goede mogelijkheid, aangezien die hetzelfde weekend op Hurricane en Southside 2020 staan. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Staat jouw favoriet hier niet tussen? Laat het ons weten!

Pinkpop 2020

Die Antwoord - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2019)

Pinkpop 2020

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival ter wereld. Het festival kent een vaste formule: drie dagen lang, drie van de allergrootste acts van deze planeet, aangevuld met een divers dagprogramma. En veel meer dan dat moet het ook niet zijn. Verwacht geen gigantische randprogrammering of sprookjesachtige locaties. Het draait om de muziek op Pinkpop: kwalitatief goede, bewezen muziek. 

In 2020 vindt Pinkpop voor het eerst in het 51-jarige bestaan van het festival geen plaats, wegens het coronavirus. Red Hot Chili Peppers, Post Malone en Guns N’ Roses sierden oorspronkelijk de poster. Had je al kaarten gescoord om je favoriete bands te zien? Wie weet biedt onze Spotify-playlist nog enige troost. Beluister hem hieronder: