Het beste van week 7: namen voor Sziget, de nieuwe festivalpodcast en meer

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Het was weer een weekje wel. De eerste namen voor Sziget kwamen binnen, Ticketmaster had een datalek en Rage Against The Machine kwam met goed nieuws. Je raakt er bijna de weg van kwijt. Gelukkig hebben we alles op een rijtje in het beste van week 7!

1. Chef’s Special, Floor Jansen en meer naar Pinkpop 2020

Twee keer goed nieuws voor Pinkpopfans deze week. Het Limburgse festival maakte in korte tijd meerdere namen bekend voor de komende editie. Zo reizen o.a. Floor Jansen, Liam Payne en Chef’s Special af naar Landgraaf!

2. De natste en modderigste jaren van Glastonbury

Maar naast nieuws was er deze week ook tijd voor een beetje geschiedenis. Ter ere van de vijftigste verjaardag van Glastonbury lichtten we af en toe een speciale gebeurtenis uit het verleden van dit legendarische festival uit. Dit keer keken we naar de vele modderige gebeurtenissen die er in de loop van de jaren zijn voorgevallen. Het was dan wel een smeerboel, maar erg gezellig!

3. Rage Against The Machine kondigt Europese festivals aan

Al een aantal dagen gonst het van de geruchten rondom de legendarische rockband. Verschillende hints op social media zouden namelijk duiden op een uitbreiding van hun, tot op dat moment enkel nog Amerikaanse, reünietour. Deze geruchten zijn nu bevestigd! De band heeft onder meer optredens aangekondigd voor Rock En Seine, Lollapalooza Berlin en Reading & Leeds. Tot nu toe is er geen Nederlandse of Belgische datum bekend.

4. Glastonbury 2020 bevestigt Lana Del Rey

Met de komst van Lana Del Rey is het affiche van Glastonbury 2020 weer een naam rijker. Eerder werd Paul McCartney al aangekondigd als de afsluiter van de zaterdag. Wie de eer heeft om de 50e editie af te sluiten is ook al bekend. Deze gaat naar Taylor Swift

5. Ticketmaster vraagt klanten hun wachtwoord te vernieuwen na datalek

Ticketmaster registreerde veel ‘ongewone inlogpogingen’ bij verschillende accounts, zo meldt het Parool. Naar aanleiding daarvan vroeg het bedrijf aan haar klanten om hun wachtwoorden te wijzigen. De e-mail zorgde bij veel gebruikers voor vragen. De dienst liet via Facebook weten dat het bericht echt was.

6. Lowlands 2020 houdt headliners nog even geheim

Vorige week werd de stilte eindelijk verbroken: de eerste 55 namen voor Lowlands 2020 werden bekend. Onder andere The Chemical Brothers, Liam Gallagher en Stormzy komen naar Biddinghuizen. Wel opvallend: alle acts zijn in alfabetische volgorde en even groot op de poster te zien. Over headliners valt dus nog te twisten. Gaan The Chemical Brothers en Liam afsluiten? Of één van hen? De organisatie wil er nog niks over zeggen…

7. Heel veel namen voor Sziget 2020

Daar zijn ze dan: de eerste namen voor Sziget 2020. Het festival presenteert in één keer vijf headliners, plus nog eens bijna 80 artiesten. Bovenaan het affiche staan onder andere de populaire Schotse dj en producer Calvin Harris, de multi-award winnende Dua Lipa en de Nashville rockband Kings Of Leon. De New Yorkse indielegendes The Strokes, die in april met een nieuw album komen, maken tevens hun opwachting op de Main Stage. Deze aankondiging volgde op de zelfbevestiging van o.a. Foster The People en Bob Moses. De reacties zijn tot nu toe erg positief, dus dat beloofd een gezellige boel in Boedapest!

8. De Festivalpodcast: Van luxe tot low-budget festivaltickets

Het is weer tijd voor een nieuwe Festivalpodcast! Deze keer duiken Jos Willemsen (Festileaks) en Julia Gieskes (KINK) in de wereld van tickets, komen ze meer te weten over Rex Orange County en bespreken ze natuurlijk het laatste festivalnieuws.

9. Holland Pop Festival 1970: hoe een ramp een succes werd

Het is de zomer van 1970. In navolging van het legendarische Woodstock Festival duiken er overal ter wereld nieuwe festivals op. Zo ook in Nederland. Vanaf 25 juni barst aan de Kralingse Plas het eerste meerdaagse festival van het Europese vasteland los: het Holland Pop Festival. De eerste editie… was een complete ramp. Maar uit die ramp ontstond een enorm succes. Hoe? Wij zochten het voor je uit.

Het beste van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de belangrijkste content van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!