Zelfbevestiging: Foster The People, Daughter en Bob Moses naar Sziget 2020

Daughter
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Daughter en Bob Moses bevestigen zichzelf voor Sziget 2020. Het optreden van Foster The People verschijnt op Bands In Town.

Daughter kondigt in een Facebook bericht enkele shows aan, waaronder een optreden in Budapest. Dat optreden vindt plaats op 6 augustus. Ook het duo Bob Moses kondigt eigenhandig een optreden in Hongarije aan. Zij volgen daarmee het voorbeeld van Khalid, die eerder al zichzelf aankondigde voor een optreden op Sziget. De aankondiging van Foster The People op Sziget 2020 is nog niet terug te vinden op de socials, maar was wel te vinden op Bands In Town (zie hieronder). Inmiddels is de aankondiging ook daar weer verwijderd.

Gisteren kwam het nieuws dat deze week eindelijk de eerste namen voor Sziget 2020 komen. Met deze zelfbevestigingen is alvast de eerste stap gezet. Het is nog even afwachten welke namen daarbij komen. Eerder werd al wel duidelijk dat het festival moeite heeft met headliners vinden voor de aankomende editie. Voor een overzicht van de kanshebbers check je ons geruchtenoverzicht.

Daughter

Daughter
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Daughter is een indie-folk band die het levenslicht zag in 2010. De Engelse formatie bestaat uit drie leden: Elena, Remi en Igor. Hun debuutalbum If You Leave kwam uit in 2013 en won direct de Independent Album of the Year award. Na dit succes kwamen er nog twee albums, waarvan de laatste stamt uit 2017. Komende zomer staat de groep onder meer op Sziget.

Sziget 2020

Sziget
Photo: Rock Star Photographers

Sziget is een van de grootste festivals van Europa en vindt dit jaar voor de 28ste keer plaats. Het festival trekt een publiek uit heel Europa en draait niet enkel om muzikale toppers, zoals afgelopen jaar Ed SheeranFlorence + The MachineFoo Fighters en festivalact van het jaar The National. Het festival voelt aan als één groot pretpark, maar dan zonder achtbanen en met een circus, bordspellen en Koreaanse acrobatiek.

  • Locatie: Óbudai-eiland, Boedapest, Hongarije
  • Datum: 5-11 augustus 2020
  • Tickets: voor zeven dagen betaal je €299,-
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen