Gigapakket voor Rock Werchter 2022: Disclosure, Fontaines D.C. en nog 62 (!) anderen

Rock Werchter
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

De organisatie van Rock Werchter knalt er flink op deze vrijdag. Met 64 nieuwe toevoegingen is de line-up van Rock Werchter 2022 bijna compleet. Onder de nieuwe namen zijn onder andere Disclosure, Rag’n’Bone Man, Lianne La Havas en Goldband.

Voor donderdag 30 juni zijn Rag’n’Bone Man, Lianne La Havas, Fontaines D.C., First Aid Kit, Carly Rae Jepsen, Black Pumas, RY X, Cigarettes After Sex, Altın Gün, Gang Of Youths, Airbourne, The Dead South, White Reaper, Reignwolf, Yumi Zouma en Owenn nieuw bevestigd.

Nieuw voor vrijdag 1 juli zijn Bazart, IDLES, Lous and The Yakuza, Miles Kane, Inhaler, Turnstile, girl in red, Parcels, STIKSTOF, RHEA, JC Stewart, The Chats, The Last Internationale, The Regrettes, Waterparks en MOLYBARON.

Het programma van zaterdag 2 juli wordt aangevuld met Anne-Marie, LP, Leon Bridges, Clairo, Goldband, Sabrina Claudio, Marcus King, Alec Benjamin, Pitou, KennyHoopla, POORSTACY, The Faim en Dea Matrona.

Balthazar, Disclosure, Michael Kiwanuka, MEUTE, Lost Frequencies Live, Kacey Musgraves, Jimmy Eat World, Big Thief, Modest Mouse, Joost, Fever 333, Moses Sumney, Emma Bale, Jehnny Beth, Snail Mail, The Record Company, Dry Cleaning, Bartees Strange en Peach Tree Rascals komen op zondag 3 juli naar Werchter.

Met nog minder dan 6 maanden tot de start van het festival, is de affiche daarmee bijna rond. Met Pearl Jam, Metallica, Imagine Dragons en Red Hot Chili Peppers waren alle headlinespots al bezet. Ook werden eerder al onder andere The War On Drugs, Queens of the Stone Age en Twenty One Pilots toegevoegd.

Er is ook minder nieuws: Queens of the Stone Age komt, ondanks een eerdere aankondiging, toch niet naar Rock Werchter 2022. De organisatie voert gewijzigde tourplannen op als reden.

Daarmee ziet Rock Werchter 2022 er momenteel alsvolgt uit. Ook is meteen de podiumindeling bekend.

Wil je reageren op dit nieuws of heb je vragen over Rock Werchter? Dan kun je terecht op ons Rock Werchter Forum!

Eerder deze week werd bekend dat de organisatie achter Rock Werchter samen met Tomorrowland een nieuw festival op touw gaat zetten: CORE Festival in Brussel.

Rock Werchter is het grootste pop-/rockfestival van België. En een absolute must op je Festival Bucketlist. Met bijna 90.000 bezoekers per dag is het tevens een van de grootste festivals van Europa. De formule is simpel: Rock Werchter brengt zo veel mogelijk van de grootste pop- en rockacts ter wereld tezamen tijdens die vier dagen in het Belgische dorpje Werchter.

In 2021 ging het festijn helaas niet door. Wegens de coronacrisis werd Rock Werchter verboden. Onder andere Pearl Jam, Twenty One Pilots en Gorillaz sierden toen de poster. Op Rock Werchter 2022 staat een deel van de line-up van 2021, zoals Pearl Jam en Twenty One Pilots. Daarnaast vinden we enkele nieuwe namen op het affiche, waaronder Metallica en Red Hot Chili Peppers.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 30 juni-3 juli 2022
  • Tickets: €243 euro voor een weekend, €110 euro voor een dag
  • Meer informatie vind je op de festivalpagina

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2022

Locatie
België
Werchter, België
Datum 30 juni - 3 juli 2022
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Samuel van der Lee

Ik maak deel uit van het pre-coverage team en maak af en toe wat designs, maar ik zit vooral voor alle gezelligheid en de uitjes bij Festileaks. Groot fan van Cera Khin. Daarnaast luister ik graag naar Lambrini Girls, The National, Frans Bauer, IDLES, John Tana, Arianna Puello en Opgezwolle. Ook ben ik dol carnaval (zowel Brabants als Limburgs carnaval) en de karaokebar is mijn kerk.

Meer van Samuel