Geruchtenoverzicht: wie zijn de headliners van Pinkpop 2024?

Photo credit: Nikki Born / Festileaks.

De geruchtenmolen is behoorlijk op stoom. Veel grote Europese festivals vroeg in het seizoen hebben de eerste headliners inmiddels bekendgemaakt. Maar waar blijven de headliners van Pinkpop 2024? Voor het hoge woord eruit is, zetten we de grootste kanshebbers nog eens voor je op een rij.

Het Limburgse Pinkpop pakt elk jaar uit met enorme namen. Drie dagen lang zie je hier de grootste headliners uit de pop- en rockwerelden. Niet verrassend dus dat er weer flink wordt gespeculeerd over komende editie. Dit is een actueel overzicht van de grootste geruchten.

Photo: Tyrone Lebon

Dua Lipa

Met een nieuw album op komst en veel grootse plannen is Dua Lipa een naam om in de gaten te houden voor aankomende festivalzomer. De popster gaf al een onvergetelijke show op Sziget 2022, maar is in Nederland nog nooit headliner geweest. Met een snel gegroeid reportoire aan monsterhits kan eigenlijk niet lang meer duren. Zeker nu de buren van Rock Werchter 2024 haar headlinerstatus bevestigd hebben. Dua zou niet misstaan als de grote popnaam van Pinkpop 2024.

Ed Sheeran

Met zijn huidige staat van dienst leek het bijna uitgesloten om Ed Sheeran ooit weer op een festival te zien. Toch is de immens populaire zanger inmiddels bevestigd voor onder andere festivals in Duitsland. In hetzelfde weekend als Pinkpop. En dus ligt de weg naar Landgraaf helemaal open. Sheeran stond er slechts één keer eerder, precies tien jaar eerder in 2014. Met een inmiddels uitgebreidere voorraad aan hits, een flinke productie en meer podiumervaring zien we de sympathieke hitmachine graag terug als een van de headliners van Pinkpop 2024.

Metallica

Tien dagen. Zo groot is het gat dat Metallica half juni nog in de touragenda heeft, tussen twee Scandinavische concerten. Dit biedt meer dan genoeg ruimte voor een pitstop in Landgraaf. Het zou een snel weerzien zijn voor de metallegende’s op Pinkpop: in 2022 gaven ze er nog een ijzersterke show. We weten in ieder geval zeker dat de band nog twee shows bekend moet maken voor de zomer van 2024. Of Pinkpop één van de gelukkigen is, moet nog blijken.

Måneskin

De vorige keer dat Måneskin op Pinkpop optrad, was dat nog als het ‘voorprogramma’ van Pearl Jam. In slechts twee jaar zijn de Songfestivalwinnaars het label van sub-headliner in rap tempo ontgroeid, in ieder geval als het aan hun populariteit ligt. Maar ook vanuit de industrie lijkt dat sentiment er te zijn: Rock Werchter bevestigde de Italiaanse band onlangs als headliner. Het zou dus zomaar kunnen dat de organisatie van Pinkpop binnenkort Måneskin met diezelfde titel bekroont.

Photo: Josh Cheuse

AC/DC

Het zou een flinke stunt zijn: AC/DC op Pinkpop 2024. De Australische rockband doet eigenlijk bijna nooit festivals, maar af en toe weet een organisatie ze toch te porren. Ook voor 2024 lijken er vooral stadions op de planning te staan. Een Frans tijdschrift meldt dat de heren in augustus in Parijs staan. En de burgemeester van München bevestigt dat de ‘Highway to Hell’ ook langs zijn stad leidt. Begin juni zou AC/DC in Duitsland te zien zijn, wat Pinkpop absoluut een mogelijkheid maakt.

Photo: Femke Valks / Festileaks

Pearl Jam

In tegenstelling tot veel andere acts op dit lijstje, heeft Pearl Jam nog geen liveshows gepland staan voor 2024. Wel weten we dat er waarschijnlijk in het voorjaar een nieuwe langspeler aan komt. Voor veel artiesten is dat het eerste voorteken dat concerten aanstaande zijn. Eddie Vedder en co. hebben een bijzondere band met Pinkpop sinds ze er in 1992 voor het eerst optraden. Als ze inderdaad besluiten de nieuwe plaat te ondersteunen met een tour, dan behoort een show op het Limburgse festival automatisch tot de mogelijkheden.

Photo: Ricardo Gomes

Madonna

Wie beter om het grootste popfestival van Nederland af te sluiten dan the Queen of Pop? Madonna is net begonnen aan haar immense Celebration Tour, waarin ze alle hoogtepunten uit haar indrukwekkende oeuvre ten gehore brengt tijdens drie uur durende concerten. Klinkt als een goed recept voor een headlineshow op Pinkpop. Haar touragenda loopt momenteel eind april 2024 af, net voor de festivalzomer dus. De bookmakers van Glastonbury zien Madonna als een inkoppertje voor de volgende editie van het Britse festival. Directeur Emily Eavis heeft deze geruchten tot nu toe ontkend, maar wat niet is kan nog komen.

Photo: Ben Houdijk

The Cure

Waar blijft toch dat langverwachte nieuwe album van The Cure? Op het moment van schrijven is er nog altijd geen nieuws omtrent Songs of a Lost World, maar het komt er toch echt aan, als we frontman Robert Smith mogen geloven. Linksom of rechtsom is The Cure altijd een graag geziene gast op de festivalpodia en de geschiedenis met Pinkpop gaat ook al ver terug, dus welkom zijn ze zeker. De groep heeft op dit moment acht shows staan in Zuid-Amerika. Na een Europese indoor tour in 2022 en de werkethiek van de Britten lijkt het ons helemaal niet ondenkbaar dat The Cure in 2024 een rondje langs de festivals gaat doen. Mooi moment voor een warm weerzien op Pinkpop 2024 dus.

Photo credit: Femke Valks / Festileaks

Foo Fighters

Bij deze naam moeten we de kanttekening plaatsen dat de tourdata in het Verenigd Koninkrijk de kansen behoorlijk verkleind hebben. Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, en zeker niet als het gaat om Foo Fighters. De rockers zijn na het tragische overlijden van drummer Taylor Hawkins helemaal terug met het album But Here We Are, en dat wil de band bewijzen ook. Tijdens een verrassingsset op Glastonbury 2023 bevestigde frontman Dave Grohl al ‘A Whole Fucking Tour’ voor 2024 en die doet ook de Europese festivals aan, zoals Rock Werchter. Zien we de Foos terugkeren naar Landgraaf als een van de headliners van Pinkpop 2024?

Speculeer verder over Pinkpop 2024

Natuurlijk is het altijd afwachten welke geruchten er precies waar zijn. Voordat een boeking bekend wordt, kan er nog veel gebeuren. Heb jij toch ook al een klap van de geruchtenmolen gehad? Speculeer dan verder op het Festileaks forum. In het PP 2024-topic wordt er lustig op los gediscussieerd.

Liever via WhatsApp in contact komen met andere festivalgangers? In onze Festifans WhatsApp-community vind je een speciale groep specifiek gericht op fans van Pinkpop.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen