Rapport: We Are Electric blijft groeien

Dit jaar vierde het dancefestival We Are Electric zijn derde verjaardag. Afgelopen zomer streek de eerste outdoor-editie van het festival neer op het E3-strand in Eersel. Afgelopen weekend volgde de indoor editie, die een half uur voor aanvang nog uitverkocht raakte. Na de geweldige zomer-editie waren de verwachtingen voor het festival hooggespannen, maar maakt de organisatie deze ook waar? Festileaks was erbij en vroeg ruim 100 bezoekers om hun mening.

Programma: 8

12249684_966914003345269_4167252501948618415_n
Het programma was ook dit jaar weer zeer divers met een line-up die net zo strak was als het publiek. Liefhebbers van alle genres kwamen aan hun trekken bij drie tactisch ingevulde podia. De mainstage werd voornamelijk ingevuld met grote namen uit de drum and bass-scene terwijl er uit de twee andere zalen vooral techno en (deep)house klonk. Een mooie afwisseling. De beste optredens kwamen van onder andere Netsky, die het publiek met zijn liveband een unieke drum and bass-ervaring voorschotelde. Vroeg in de ochtend wist The Flexican & MC Sef het publiek nog flink wakker te schudden voordat afsluiters Maduk ft. Nymfo de zaal tot zonsopgang in beweging hielden.

Sfeer: 7

Ondanks de gruwelijke aanslag in Parijs van de avond ervoor, die ongetwijfeld bij elke bezoeker nog vers in het geheugen zat, leek niemand zich onveilig te voelen. Om 12 uur ‘s nachts werd er bij de mainstage een minuut stilte gehouden tijdens de set van Sigma. Het gevoel van saamhorigheid wat dit met zich meebracht, had gelukkig een hele positieve invloed op de stemming van het publiek. Het festival raakte een half uur voor aanvang alsnog uitverkocht, vermoedelijk dankzij een hoop lokale bezoekers die op de valreep nog een ticket scoorden. Dit had echter wel tot gevolg dat de eerste uurtjes geen festival-gevoel droegen. Pas laat op de avond nam het uitgaanspubliek af en domineerden de die-hard-fans. Over het algemeen was de sfeer heel relaxt, hoewel de security soms nog wel eens hardhandig wilden optreden.

Aankleding: 9

Schermafbeelding 2015-11-16 om 11.53.42

Het sfeervolle, bijna tachtig jaar oude Klokgebouw heeft zich de afgelopen jaren bewezen als Eindhovens beste evenementenhal en is al drie jaar op rij de ideale locatie voor het festival. Door het industriële uiterlijk van zowel de binnen- als buitenkant van het gebouw zou je bijna denken dat het speciaal voor We Are Electric gemaakt zou zijn. Het decor past perfect bij de sfeer. Verder waren spectaculaire lichtshows in alle zalen in grote getale aanwezig.

Eten & Drinken: 7

Voor een festival dat alle gangbare etenstijden vermijdt, was het aanbod aan eten prima. Op twee plaatsen bij de ingang waren simpele, vette happen te verkrijgen. Van een wachtrij voor drinken was vrijwel geen sprake. Zelfs op zogenaamde spitsmomenten aan het einde van sets was je bijna overal meteen aan de beurt. Dit was te danken aan de grote hoeveelheid ruime barren. De prijs van het drinken was normaal: €2,60 voor een frisje of biertje. Kaakschaatsers hadden pech: voor kraanwater moesten ze zich toch echt naar de toiletten begeven.

Bereikbaarheid: 8

12268938_10204119332498103_601656670_oHet Klokgebouw ligt pal naast station Eindhoven Beukenlaan, dat zich weer drie minuutjes met de trein vanaf Eindhoven centraal bevindt. Van gedoe met pendelbussen was dan ook geen sprake. Voor het kleine aantal automobilisten was er meer dan genoeg ruimte om te parkeren.

Camping: –

We Are Electric deed –logischerwijs – niet aan een camping. Het festival duurde tot 7 uur ’s ochtends, waardoor de eerste trein de festivalgangers op stond te wachten. Bovendien wil je niet in een tent slapen in november…

Sanitair: 6

De voorzieningen van het Klokgebouw scoorden goed bij de bezoekers. In elke zaal waren
toiletten
aanwezig en dSchermafbeelding 2015-11-16 om 11.53.03e wachtrij verliep snel, mits deze er was. Een nadeel was overigens het strenge optreden van beveiligers bij alle toiletten. Bevond je je iets langer dan de duur van een gemiddeld toiletbezoek in het hokje, dan was de kans aanwezig dat de deur zonder pardon geopend werd. Dit was overigens niet geheel onbegrijpelijk, er werd flink wat afgeknarst en gekauwd.

Mobiel netwerk: 5

In de zalen was het bereik vrij slecht. Voor een sms’je moest je je eigenlijk al naar de ingang begeven en voor internet kon je het best het dak op klimmen. De Snapchats konden pas achteraf de wereld in, helaas!

Festivalrapporten

We Are Electric is een vrij jong festival, maar wordt met elke editie wijzer en beter. Check ook onze andere festivalrapporten van het afgelopen jaar, zodat je aankomend festivalseizoen geen pareltjes misloopt!

[one_half]

[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]