10x het belangrijkste festivalnieuws van week 8

Pinkpop 2017
Photo credit: Bart Heemskerk / Pinkpop 2017

Het was ongetwijfeld een drukke week voor je, daarom vatten we het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen zeven dagen graag voor je samen. Het was hoe dan ook de week van Pinkpop, dat eindelijk met de volledige line-up kwam, maar ook Sziget en Lollapalooza Berlin kwamen met verse aankondigingen.

1. Dit is de complete line-up van Pinkpop 2018
Pinkpop-alarm! De komst van onder andere Snow Patrol, The Offspring, The Script en Oscar and the Wolf werd afgelopen woensdag aangekondigd op de jaarlijkse persconferentie in Paradiso.

2. Ticketprijzen Pinkpop 2018 bekend: weekendkaart 25 euro duurder
Nog meer nieuws uit Landgraaf: de ticketprijzen voor de editie van 2018 zijn bekend. Voor een dagkaart betaal je dit jaar €110,- en voor een weekendticket leg je €230,- (incl. servicekosten) neer.

3. Gorillaz, The War On Drugs en meer naar Sziget 2018
Een nieuwe lading namen voor Sziget Festival. Onder andere Gorillaz en The War On Drugs reizen in augustus af naar het Hongaarse party-eiland.

4. Tom Odell, Jessie J en meer naar Werchter Boutique 2018
Het affiche van Werchter Boutique 2018 is compleet! Naast Bruno Mars en Oscar and the Wolf mogen we ook rekenen op de komst van onder meer Tom Odell en Jessie J.

5. The Weeknd, Kraftwerk 3D en meer onder eerste namen Lollapalooza Berlin 2018
Lollapalooza Berlijn 2018 heeft het eerste deel van de line-up bekendgemaakt. Onder andere The Weeknd, Kraftwerk 3D, The National en Imagine Dragons geven een optreden op het Duitse festival.

6. Ronnie Flex, Fedde Le Grand en MY BABY ambassadeurs van de vrijheid 2018
Ronnie Flex, Fedde Le Grand en MY BABY zijn in 2018 aangewezen als ambassadeurs van de vrijheid. Deze drie acts zullen op 5 mei op bevrijdingsfestivals door het hele land te zien zijn.

7. Dagkaarten voor de vrijdag van Best Kept Secret 2018 uitverkocht
Wil jij dit jaar Arctic Monkeys, CHVRCHES en Future Islands zien op Best Kept Secret? Dan zul je een weekendticket aan moeten schaffen. De dagkaarten voor vrijdag 8 juni zijn namelijk uitverkocht!

8. Florence + The Machine komt in 2018 met een nieuw album
Goed nieuws voor fans van Florence + The Machine. Volgens het platenlabel Virgin Records kunnen we nog dit jaar een nieuw album verwachten. Het laatste wapenfeit How big, how blue, how beautiul dateert alweer van 2015.

9. Radiohead hoogstwaarschijnlijk niet op Europese festivals in 2018
In een post op Instagram geeft de band aan dat ze in juli en augustus in Noord-Amerika touren. De kans dat Radiohead deze zomer in Europa gaat optreden wordt hiermee erg klein. Wel staat Thom Yorke solo op het Spaanse Sonar.

10. Anouk en White Lies nieuwste namen Suikerrock 2018
Het Belgische Suikerrock maakt de komst van twee nieuwe namen bekend. De Briste band White Lies en Nederlands eigen Anouk vullen het affiche aan.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy