10x het belangrijkste festivalnieuws van week 11

Pukkelpop richtingaanwijzer
Pukkelpop programma 2013

Een aankondiging voor Pukkelpop, dagindelingen van Rock Am Ring/Rock Im Park en een hoop nieuws voor de kleinere evenementen: festivalland zat niet stil tijdens week 11. Ben jij al helemaal op de hoogte? Wij nemen het belangrijkste festivalnieuws met je door.

1. Pukkelpop 2018 komt snel met aankondigingen 
Pukkelpop-programmeur Eppo Janssen was deze week te gast bij Studio Brussel. Daar wist hij te melden dat het Belgische festival snel met een lading nieuwe namen zal komen. En warempel! Daar was ineens de zelfbevestiging van Rhye. Hij voegt zich bij Kendrick Lamar, die eerder al werd aangekondigd.

2. Zaterdagkaarten Best Kept Secret 2018 bijna uitverkocht
S.O.S.! De zaterdagkaarten van BKS zijn bijna uitverkocht. Twijfelaars die o.a. The National willen zien op 9 juni moeten dus snel knopen doorhakken. Eerder verkocht de vrijdag van Best Kept Secret al uit.

3. Rock am Ring/Rock im Park 2018 komt met dagindeling
Het Duitse dubbelfestival maakte deze week de voorlopige dagindeling bekend. Daarmee gaat ook de verkoop van dagtickets meteen van start. Check de poster in het artikel voor de precieze verdeling.

4. De eerste namen voor het nieuwste Nederlandse festival Neverland
Het nieuwste dancefestival van Nederland weet meteen Steve Aoki en Lucas & Steve te strikken. Eerder deze week was daar al de leak, maar deze vrijdag werd hun komst officieel bevestigd. Neverland zal in 2018 voor het eerst plaatsvinden op Megaland in Landgraaf.

5. Bløf en My Baby naar Appelpop 2018
Twee nieuwe aankondigingen voor het gratis festival in Tiel. Het wordt alweer de zevende (!) keer dat de Zeeuwse band op Appelpop speelt. Samen met My Baby voegen ze zich bij o.a. Golden Earring en Chef’ Special.

6. Thomas Azier zegt optreden Welcome To The Village 2018 af
Helaas was er deze week ook minder leuk nieuws. Thomas Azier zag zich genoodzaakt zijn optreden op Welcome To The Village af te zeggen zodat hij meer tijd overhoudt om zijn nieuwe album af te maken. Wel beloofde hij in 2019 van de partij te zijn.

7. Royal Blood kondigt eerste show in Europa aan
De spanning stijgt. Mogen we deze zomer nog op Royal Blood rekenen voor festivals, of toch niet? Het duo kondigt via Facebook aan op 19 juni in IJsland te staan. Voor deze datum zijn zij druk in de weer met een Amerikaanse tour. Maar daarna? We zullen zien!

8. Onder andere Kasabian naar Lokerse Feesten 2018
Ook België werd deze week flink opgeschud. De organisatie van de Lokerse Feesten maakte namelijk bekend niemand minder dan Kasabian gestrikt te hebben. Ook The Manic Street Preachers en dEUS voegen zich bij het reeds aangekondigde Simple Minds.

9. Nathaniel Rateliff & The Night Sweats naar TW Classic 2018
Nog meer nieuws, want ook de classic-variant van Rock Werchter strooit met festivalnamen. Daarnaast wist het evenement op Twitter te melden dat er snel meer namen zullen volgen.

10. Miss Montreal, Joris Voorn en meer naar Paaspop 2018
Ook voor hen die niet tot de zomer kunnen wachten, was er goed nieuws. Over minder dan 3 weken barst Paaspop los. Ook Miss Montreal en Joris Voorn zullen daar hun steentje aan bijdragen, blijkt deze week. Maar zij zijn niet de enigen. Surf snel naar het artikel voor alle aankondigingen.

Dit was het nieuws

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het geruchtenseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Appelpop Logo

Appelpop 2019

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 13-14 september 2019
Line-up
Ilse DeLange
Suzan & Freek
Tickets Niet meer beschikbaar.