Advertisement

Onderaan de poster van Rock Werchter: maak kennis met Equal Idiots

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Equal Idiots op Rock Werchter!

“Sinds 2012 bestoken deze twee idioten uit Hoogstraten City je oren met hun hard gekookte garage punk.” Dat schrijven leadzanger en gitarist Thibault Christiaensen en drummer Pieter Bruurs, beter bekend als Equal Idiots, op hun website. De punkrockers uit België wonnen in 2016 de Nieuwe Lichting bij Studio Brussel en brachten in 2017 hun debuutplaat Eagle Castle BBQ uit. Dit jaar doen ze dus een ronde langs de festivals, waaronder Rock Werchter. Wij bespreken nog even de geschiedenis van de heren in drie video’s.

  • Wie: Equal Idiots
  • Wanneer: 8 juli 2018 van 22:30 – 23:10
  • Waar: Rock Werchter, The Slope
  • Wat: Punk

Equal idiots wint de Nieuwe Lichting

Elk jaar organiseert het Belgische Studio Brussel ‘de Nieuwe Lichting’, een zoektocht naar veelbelovend Belgisch talent. Twee jaar geleden wist Equal Idiots samen met Clear Season en Wanthanee de winst in de wacht te slepen. De titel gaat meestal gepaard met nationaal succes en een plaats op de pop- en festivalpodia. Dat geldt ook voor Equal Idiots, die in 2016 al op Pukkelpop stonden en dit jaar dus op Rock Werchter het podium mogen afbreken. Het sterrenleven kon beginnen voor de Belgische heren.

Debuutalbum Eagle Castle BBQ

Na hun doorbraak kon een debuutalbum natuurlijk niet lang op zich laten wachten. Dat kwam er uiteindelijk op 23 juni 2017 in de vorm van Eagle Castle BBQ. Humo beoordeelde de plaat met 3,5 van de 5 sterren en noemde de rock “fris genoeg om je een zomer lang te laten zweten”. En zweten wordt het zeker op Rock Werchter! Met tracks als ‘Salmon Pink’, ‘Hippie Man’, en de voorzichtige hit ‘Put My Head In The Ground’ is het namelijk moeilijk om stil te blijven staan.

Equal Idiots steekt de grens over

Na twee jaar België doet Equal Idiots een gooi naar internationaal succes. Met optredens op invloedrijke Nederlandse festivals als Eurosonic en Grasnapolsky laten ze ook bij ons hun sporen achter. In mei bereikten ze het grote publiek met een set in de 3FM Live Box. Daar speelden ze ‘Put My Head In The Ground’, ‘Hippie Man’ en ‘Toothpaste Jack’. Zouden ze die energie ook over kunnen brengen op de festivalweide van Rock Werchter?

Rock Werchter 2018

In 2018 vindt alweer de 44e editie van Rock Werchter plaats. Komende zomer barst het Vlaamse festival van 5 tot en met 8 juli los. Headliners voor de komende editie zijn Pearl JamJack WhiteGorillazThe KillersFranz Ferdinand en Nick Cave & the Bad Seeds. Tickets voor het festival zijn te koop via de festivalsite. Tickets voor de zaterdag zijn inmiddels uitverkocht, maar er is wel een wachtlijst geopend. Ook zijn campingtickets voor The Hive Resort en The Hive inmiddels uitverkocht.

ROCK WERCHTER TICKETS

Wil je alvast opwarmen voor de komende editie? Luister dan naar onze playlist met alle acts die dit jaar op het affiche staan!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen