Het is ook dit weekend heerlijk zonnig weer op de festivals. Dat betekent naast lekker bijkleuren ook dat je goed moet blijven drinken en jezelf insmeren. Op Bospop en Zwarte Cross worden maatregelen tegen de hitte genomen, meldt nu.nl.

Op Zwarte Cross wordt onder meer De Oase besproeid om het stof tegen te gaan. Ook zijn een aantal stunts met vuur geschrapt of aangescherpt. Daarnaast geldt er een rookverbod op een deel van het terrein.

Bospop gaat werkt tegen de hitte door extra schaduwplekken te creëren. Ook heeft de EHBO extra water om bezoekers mee af te koelen. Met veel waterpunten op het terrein en een extra allerte brandweer zet Bospop de puntjes op de i.

Zwarte Cross 2018

Foto: Kamiel Scholten

De Zwarte Cross vindt plaats van 12 tot en met 15 juli 2018. De editie van 2018 wordt de 22ste van het festival in Lichtenvoorde. Vier dagen lang kun je jezelf onderdompelen in de doldwaze wereld van muziek, gezelligheid en natuurlijk heel veel modder. Gedurende 96 uur is het in elke hoek van het terrein feest. Daarom is het niet voor niets dat het festival twee keer op rij de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Sfeer’ heeft gewonnen.

Dit jaar staan onder meer Kaiser ChiefsVolbeat en Triggerfinger op het affiche. Check voor meer informatie de website van het festival. Als je nog geen ticket hebt kunnen bemachtigen, dan ben je helaas te laat. Het festival in Lichtenvoorde is namelijk compleet uitverkocht.

Bospop 2018

Weer Bospop 2016

Bospop 2018 vindt plaats op 14 en 15 juli op Evenemententerrein A2 Weert Noord. Het festivalterrein bestaat uit twee podia, een gezellige camping, een 24-uurs tent, de Café Area én een sfeervolle festivalmarkt. Afgelopen editie stonden onder meer Doe Maar, Madness en The Pretenders op het affiche.

Dit jaar zijn onder meer a-ha, Billy Idol, LiveUB40 en Simple Minds van de partij. De ticketverkoop is inmiddels in volle gang. Voor een dagticket betaal je € 69,- (excl.), terwijl je voor een weekendticket € 110,- (excl.) neerlegt. Check de website van Bospop voor meer informatie.