Nieuwsoverzicht 14-12: Toch geen vierde dag voor Pinkpop, een zelfbevestiging voor Graspop en meer

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De bevestigingen voor het Europese festivalseizoen gaan als een trein. In ons nieuwsoverzicht praten we je bij over al het nieuws van de dag. Vandaag lees je onder andere over de vierde dag van Pinkpop die toch niet gaat doorgaat, een extra dag voor Bospop en the 1975 naar Pohoda Festival.

Pinkpop 2019 maakt geen gebruik van optie voor vierde festivaldag

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Even leek het erop alsof we een vierde dag van Pinkpop 2019 zouden krijgen. De gemeente Landgraaf wil een vergunning verlenen voor “het éénmalig uitbreiden van Pinkpop met één dag en het verlengen van de eindtijd van één dag”. Nu maakt het Limburgse festival aan 1Limburg bekend dat ze niet gebruikmaken van deze optie. De organisatie zou geen geschikte vierde headliner hebben gevonden voor de extra dag.

Lees hier meer over het besluit om geen extra dag toe te voegen aan Pinkpop 2019.

Bospop 2019 duurt drie volledige dagen

Bospop
Foto: Mathilda van Toor / Festileaks

Het Limburgse festival maakt vandaag bekend dat het evenement drie volledige dagen in beslag neemt. De organisatie laat weten dat ze een derde grote naam hebben gestrikt. Woensdag 19 december zal duidelijk worden om welke naam het gaat. Dan zal het festival in ieder geval alle headliners bekendmaken. Eerder werd al duidelijk dat Level 42 komende zomer in Weert te bewonderen is.

Je kunt hier terecht voor meer informatie.

Vampire Weekend naar NOS Alive 2019

vampire weekend 2017

NOS Alive bevestigt de komst van Vampire Weekend. Daarmee krijgt de line- up van het festival steeds meer vorm. Eerder maakte het Portugese festival al bekend dat onder meer The Chemical Brothers, The Cure en Thom Yorke tussen 11 en 13 juli een optreden zullen verzorgen. De bekendmaking van NOS Alive betekent ook dat de kans weer iets groter wordt dat we de heren ook in Nederland op een festival kunnen begroeten.

The 1975 naar Pohoda Festival 2019

De tour van the 1975 blijft maar uitbreiden. Vandaag is de groep aangekondigd voor Pohoda Festival. Op 11 juli geven de Britten een optreden op het Slowaakse festival. Een Nederlandse show staat nog niet op de planning van de band. De komende periode zal duidelijk worden of die nog wordt toegevoegd aan de toch al volle agenda van de heren. Wel is The 1975 al bevestigd voor Rock Werchter.

Zelfbevestiging While She Sleeps voor Graspop 2019

Foto: SharpTone Records

While She Sleeps zal een optreden verzorgen op Graspop 2019. Via de Live Nation pagina van de band is te zien dat er een show op het Belgische festival op de planning staat. De organisatie van het festival heeft de komst van de band nog niet bevestigd. De verwachting is dat dit op korte termijn zal gebeuren.

Meer lezen over deze leak? Klik dan hier.

Oscar and the Wolf naar Lokerse Feesten en Cactusfestival 2019

OATW

Zowel Lokerse Feesten als Cactusfestival 2019 trapt af met de eerste naam. Oscar and the Wolf treedt op beide shows als headliner op. Op 5 juli is de band te zien op het Cactusfestival en op 11 juli zullen de heren Lokerse Feesten afsluiten. Eerder in het festivalseizoen staan de mannen ook op Paaspop.

Meer lezen over deze nieuwe tourdata van Oscar And The Wolf? Klik dan hier.

Eurockéennes 2019 strikt The Chainsmokers, Slash en meer

Eurockéenes heeft haar eerste namen voor de aankomende editie bevestigd. Onder meer The Chainsmokers, Slash, Weezer en Parkway Drive zullen komende zomer in Belfort het podium betreden. In totaal maakt de organisatie dertig acts bekend die op het festival zullen staan. De komende tijd zal uitwijzen welke van deze acts we in 2019 ook in Nederland kunnen bewonderen.

Nieuw album The Cure bijna klaar

De band rondom Robert Smith geeft aan dat de productie van een nieuw album bijna is afgerond. Voor het eerst in tien jaar tijd zal er dan een nieuwe plaat zijn van The Cure. Het heeft er dus alle schijn van dat we op de zomerfestivals nieuwe hits gaan bewonderen. The Cure is onder meer bevestigd voor Rock WerchterRoskilde en Mad Cool.

Je vindt meer informatie over het nieuwe album in dit artikel.

Pohoda Festival Logo

Pohoda Festival 2019

Locatie
Slowakije
Trencín, Slowakije
Datum 11-13 juli 2019
Line-up
Death Grips
Vitalic
Viagra Boys
Tickets Niet meer beschikbaar.