De meest gelezen artikelen van week 10: nieuwe namen voor Sziget 2019, de Pinkpop festivalkrant en meer

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Het was een rollercoaster van een week, waarin we onder meer het verdrietige nieuws kregen van Keith Flink’s overlijden. Maar er was ook plek voor goed nieuws. Zo blikken we terug op de geschiedenis van de Pinkpop festivalkrant en nog veel meer. Lees mee en ga up-to-date de nieuwe week in. Dit zijn de meest gelezen artikelen van week 10!

1. Keith Flint van The Prodigy overleden

De wereld was in shock toen het heftige nieuws binnen kwam: Keith Flint, bekend als frontman van The Prodigy, heeft onverwachts zelfmoord gepleegd. Festivals en fans reageerden geschokt. Glastonbury kwam met het nieuws naar buiten dat zij The Prodigy zouden hebben geboekt en de heren zouden in Nederland Lowlands aandoen, maar alle optredens zijn afgezegd.

2. Sziget 2019 bevestigt The National en Mura Masa

Een nieuwe reeks namen voor Sziget! Onder andere The National en Mura Masa reizen af naar het Hongaarse festival. Naast headliners van formaat is er ook ruimte voor kleinere acts uit ieder genre. Het festival geeft de poster nóg meer kleur met deze nieuwe namen. Eerder maakte de organisatie de komst van onder meer Foo Fighters en Florence + the Machine.

3. 50 jaar Pinkpop: de festivalkrant door de jaren heen

Alle Pinkpop-gangers kennen het: de Pinkpop festivalkrant. Pinkpop had in 1970 al door dat er een festivalkrant nodig was. We blikken terug naar de eerste samenwerkingen met De Limburger tot aan hun waardevolle band met het tijdschrift OOR. Wederom een leuk stuk Pinkpop geschiedenis!

4. Pinkpop 2019 maakt ticketprijzen bekend

We blijven nog even in de Pinkpop-bubbel, want het festival kwam deze week alvast met een tipje van de sluier voor de komende editie. Zo is bekend gemaakt dat de ticketprijzen even duur blijven als vorig jaar, namelijk €220,- exclusief servicekosten. En eindelijk – maar toch, de campings gaan één dag eerder open! Op woensdag 13 maart is de bekende Pinkpop Persconferentie. Wil je als eerste al het nieuws weten dat dan bekend zal worden gemaakt? Volg dan zeker onze livestream vanaf 09u30!

5. Onderaan de poster: maak kennis met Parcels

De Australische band Parcels reist komende zomer af naar Lowlands! In ‘Onderaan de poster’ kijken we o.a. naar de samenwerking met Daft Punk, het optreden op Glastonbury en wat we van de band kunnen verwachten op Lowlands!

6. Stormzy, Kodak Black en meer naar WOO HAH! 2019

WOO HAH! 2019 wist ons deze week blij te maken met een nieuwe lading namen. Onder meer Stormzy is deze zomer te zien op het festival. Verder maakt de organisatie bekend dat Kodak Black de vervanger is van het gecancelde optreden van Skepta.

7. Dit zijn de 20 populairste festivals van 2019

Eerder peilden we naar jullie festivalplannen en de uitslag is binnen! Van Lowlands tot Mad cool en Sziget tot aan Graspop; dit zijn de meest populaire festivals van 2019! Ook komende zomer gaan we op veel van deze festivals verslag doen, waar de bekende festivalrapporten uit rollen.

8. The Black Keys terug met nieuwe muziek

The Black Keys zijn terug! Eerder deze week leakte een nieuwe singel uit van de band. Journalisten spreken ook over potentiële tourdata voor de heren. Het gerucht gaat dat het duo een plekje bemachtigd zou hebben voor de aankomende jubileumeditie van Woodstock Music Festival.

9. Barbra Streisand exclusief naar British Summer Time 2019

Vorig jaar bracht Streisand haar album Walls uit. Met het nieuwe album op zak zal de zangeres afreizen naar British Summer Time. Ook brengt de zangeres special guests mee. Wie er allemaal komt is momenteel nog niet duidelijk. Barbra Streisand haar exclusieve show in England betekent dat we de zangeres niet dichterbij zullen zien. 

10. Festileaks 50: nieuwe muziek van o.a. Foals, The Black Keys en The National

Een verse Festileaks 50 vol nieuwe muziek! Zoals je van ons gewend bent zit de lijst vol grote nieuwe releases, maar er is ook genoeg plek om muziek te ontdekken. Krijg je niet genoeg van onze Spotify playlists? Check dan zeker ook onze Girl Power afspeellijst ter ere van Internationale Vrouwendag.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en/of leukste content van de afgelopen week.

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra