Met het een eerste van festival van 2019 achter de kiezen draait de wereld van festival alsmaar door. Deze week in Het Beste Van: de eerste festival show van Tame Impala, gloednieuwe namen voor onder andere Lowlands en Sziget, een vervanger op Pinkpop en een uitgebreid Festival CV van Within Temptation-zangeres Sharon Den Adel.

1. Geen Izzy Bizu maar Boef op Pinkpop 2019

Boef vervangt een Amerikaanse band op Pinkpop 2019″, aldus een raadselachtige Jan Smeets. Het was even een mysterie om wie het precies ging, maar inmiddels is bekend dat het om de Britse popster Izzy Bizu gaat.

2. Sharon den Adel’s Festival CV: “Roskilde wil ik graag nog eens overdoen”

Samen met haar band Within Temptation zie je zangeres Sharon den Adel deze zomer op tal van festivals terug, waarvan drie in Nederland. In het Festival CV bespreken we de hoogtepunten van haar festivalleven. Waar wil ze bijvoorbeeld absoluut nog een keer spelen? En wat is haar mooiste festivalervaring?

3. Op weg naar Lowlands: de eerste festivalshow van Tame Impala

We kijken er bijna allemaal naar uit; de terugkomst van Tame Impala op Lowlands. Afgelopen zaterdag speelde de band hun eerste show op Coachella, en om op te warmen voor Lowlands vertellen we je alles over die show én over wat je kan verwachten op Lowlands.

4. DeWolff en meer naar Sziget 2019

De organisatie van Sziget heeft de namen voor de VOLT Stage vrijgegeven. Onder meer DeWolff, Charlie Winston en blackwave. staan op het Hongaarse festival.

5. Lyrics Quiz! Hoe goed ken jij de songteksten van Fleetwood Mac?

Fleetwood Mac staat op maandag 10 juni te knallen op Pinkpop. Kan jij de vele hits van de band dromend meezingen of zijn er nog wat luistersessies nodig? Test je songtekstkennis in de nieuwe FestiQuiz!

6. Mumford & Sons geeft privé-concert op 9 mei 2019

Mumford & Sons verzorgt donderdag 9 mei een intiem optreden aan een selecte groep mensen. De winnaar van de 3FM-winactie mag 50 vrienden meenemen naar de exclusieve show. Mumford & Sons is komend festival seizoen op onder andere Rock Werchter en Pinkpop te zien.

7. NPO 2 Extra zendt 50 concerten uit in aanloop naar Pinkpop 2019

NPO 2 Extra zendt vanaf vrijdag 19 april elke avond vanaf 23:00 uur een concert uit. Deze performances komen allemaal uit het grote Pinkpop-archief. Daardoor kan het aftellen naar de jubileum editie beginnen.

8. Lollapalooza Berlin 2019 maakt line-up compleet met Rita Ora en meer

Lollapalooza Berlin 2019 heeft de laatste namen toegevoegd aan het affiche. Daarmee maken onder meer Rita Ora en Kungs de line-up af voor het Duitse festival.

9. Op weg naar Best Kept Secret: De eerste festivalshow van Christine and the Queens

Komende zomer kunnen we genieten van Christine and the Queens op Best Kept Secret! Wat kunnen we van deze sensationele powervrouw verwachten? We nemen haar eerste festivalshow op Coachella met je door en blikken vooruit op optreden deze zomer!

10. 5 grote festivals waar je met het vliegtuig naartoe kunt

Je hebt de Nederlandse festivals wel gezien en wilt het eens verder van huis opzoeken. Naar welke grote festivals zou je dan kunnen vliegen? We zetten er 5 voor je op een rij.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en/of leukste content van de afgelopen week.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.