5 grote festivals waar je met het vliegtuig naartoe kunt

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

Je hebt de Nederlandse festivals wel gezien en wilt het eens verder van huis opzoeken. Naar welke grote festivals zou je dan kunnen vliegen? We zetten er 5 voor je op een rij. En wat te doen als jouw vlucht onverhoopt uitvalt?

Altijd al eens naar het verre buitenland gewild voor een festivalbezoek? Lees hier over 5 mogelijke festivals die je dan echt moet bezoeken! We bespreken onder meer het Spaanse Mad Cool en de Zuid-Amerikaanse Lollapalooza’s.

Neem hiernaast ook eens een kijkje in ons artikel over 11 festivals waarvoor je een visum nodig hebt om ze te kunnen bezoeken.

1. Mad Cool, Spanje

Mad Cool 2018
Photo: Robin Noordhoek / Festileaks

Dit jaar vindt de vierde editie van Mad Cool plaats, die wordt georganiseerd van 11 juli tot en met 13 juli in Madrid. Ook is er dit jaar een Welcome Party, die plaatsvindt op 10 juli. Met The CureThe NationalThe Smashing PumpkinsVampire WeekendBon Iver, Bring Me The Horizon en Prophets of Rage is een aanzienlijk deel van de line-up bekend.

2. Firenze Rocks, Italië

Foto: Francesco Prandoni & Elena Di Vincenzo

Firenze Rocks kent zijn thuisbasis in het Italiaanse Florence. Hoewel de Italiaanse stad prima te bereiken is per trein of met de auto, is het vliegtuig natuurlijk stukken sneller. In slechts 2 uurtjes vanuit Amsterdam arriveer je in de Toscaanse zomerzon. Dit jaar vindt het festival plaats van 13 tot en met 16 juni. Onder meer The Cure, The Smashing Pumpkins, Tool, Ed Sheeran en Snow Patrol geven het festival glans.

3. Coachella, Verenigde Staten

Courtesy of Coachella

Coachella wordt georganiseerd in het Noord-Amerikaanse Indo, Californië. Het festival vindt altijd plaats tijdens twee weekenden. In 2019 zijn die van 12 tot en met 14 april en van 19 tot en met 21 april. Met onder meer Childish Gambino, Tame Impala, Anderson .Paak en Billie Eilish is het affiche dik in orde. Het festival is komend weekend live te volgen via hun YouTube-kanaal. Kun je meteen een trip voor volgend jaar plannen!

4. Lollapalooza, Zuid-Amerika

Lollapalooza Zuid-Amerika vindt elk jaar plaats in drie verschillende landen: Argentinië, Chili en Brazilië. Dit jaar vonden de edities eind maart en begin april plaats. Met onder andere Kendrick Lamar, Arctic Monkeys en Twenty One Pilots, dat zijn eerste festivalshows speelde op de Lollapalooza’s, werd het publiek getrakteerd op een vette line-up.

5. Estério Picnic, Colombia

Estério Picnic is gevestigd in Bogota, de hoofdstad van Colombia. Het barstte dit jaar los van 5 tot en met 7 april. Met headliners Arctic Monkeys, Kendrick Lamar, Twenty One Pilots en Underworld stond het festival garant voor een groot feest. De mannen van Underworld speelden zelfs hun eerste festivalshow van het seizoen in Colombia. Volgend jaar erbij zijn? Check de officiële website voor meer informatie.

Met het vliegtuig

Photo by Philipp Katzenberger on Unsplash

Stel je voor dat je nét de festivalvakantie van je dromen achter de rug hebt, maar er op het vliegveld achterkomt dat je vlucht gecanceld is. Of nog erger: je heenvlucht loopt vertraging op, waardoor je een deel van het festival mist. Super vervelend natuurlijk, maar er is nog geen man overboord. Vaak heb je namelijk recht op compensatie als jouw vlucht wordt geannuleerd of flinke vertraging oploopt. AirHelp helpt je met de bureaucratische rompslomp en vraagt samen met jou compensatie aan bij de luchtvaartmaatschappij.

Mad Cool Logo

Mad Cool 2025

Locatie
Spanje
Madrid, Spanje
Datum 9-13 juli 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel